Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Νέα σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Νόσησαν ο υπουργός Άμυνας και η πρόεδρος της Βουλής

Σερβία: Νέα σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Νόσησαν ο υπουργός Άμυνας και η πρόεδρος της Βουλής
Στους 267 συνολικά οι νεκροί και 13.792 τα κρούσματα
Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 227 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας στους 13.792 τον αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.
Δύο ασθενείς απεβίωσαν και έτσι ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 267.
Τα νοσοκομεία άρχισαν πάλι να γεμίζουν, ενώ 32 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι.
Θετικοί στον νέο ιό βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας Aleksandar Vulin και η πρόεδρος της Βουλής, Maja Gojkovic, η οποία νοσηλεύεται με πνευμονία σε νοσοκομείο.
Όλοι αυτοί οι πολιτικοί είχαν έρθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρχηγό του σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Aleksandar Vucic.
Από το γραφείο του Vucic ανακοινώθηκε ότι «εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εγκαίρως.
Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Borut Pahor ενημέρωσε τον ομόλογό του της Σερβίας, ότι λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, αναβάλλεται η Διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας «Μπρντό-Μπριόνι» για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων.
Η κατάσταση στα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη Σερβία είναι δραματική.
Ουρές σχηματίζονται έξω από τα Covid-19 ιατρεία, πολλά εκ των οποίων άρχισαν να λειτουργούν για όλο το 24ωρο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τον νεανικό πληθυσμό και συγκεκριμένα από τις ηλικίες 18-35 ετών.
Το Κραγκούγεβατς, μία βιομηχανική πόλη 150.000 κατοίκων, που βρίσκεται την κεντρική Σερβία, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.  
Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας, Zlatibor Loncar, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ότι αν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση, θα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα, μεμονωμένα και επιλεκτικά, σε όποιες πόλεις ή περιοχές υπάρχει έξαρση της νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης