Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Οι προτάσεις και οι θέσεις της ΕΕ για την Κύπρο απέχουν από τη σοβαρότητα

Τουρκία: Οι προτάσεις και οι θέσεις της ΕΕ για την Κύπρο απέχουν από τη σοβαρότητα
H EE δεν κάνει αναφορά στα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους της νήσου, τονίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ
Απορρίπτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τη θέση του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell για διαμεσολάβηση μεταξύ Τουρκίας – Κυπριακής Δημοκρατίας.   
 «Απέχει από σοβαρότητα η πρόταση της ΕΕ η οποία σε καμία της ανακοίνωση δεν κάνει αναφορά στα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους της νήσου και αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους
Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, μέχρι την επίλυση του Κυπριακού οι ομόλογοι των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy.
Στo πλαίσιο αυτό, εμείς δεν είμαστε οι ομόλογοι του υπουργού Εξωτερικών Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) αλλά ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και υπουργός Εξωτερικών Kudret Ozersay», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωση, ο Aksoy επισημαίνει ότι θα βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας δυτικά της Κύπρο μόνο στην περίπτωση που θα έχει λυθεί το Κυπριακό.
«Ο καθορισμός των περιοχών θαλάσσιας ευθύνης δυτικά της Κύπρου θα μπορεί να γίνει μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Δεν μπορεί καν να συζητηθεί να καθίσουμε στο τραπέζι με την ελληνοκυπριακή διοίκηση που σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και δεν τους εκπροσωπεί», σημείωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης