Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δάνειο 350 εκατ. δολαρίων έλαβε η Ουκρανία από την Παγκόσμια Τράπεζα για μεταρρυθμίσεις

Δάνειο 350 εκατ. δολαρίων έλαβε η Ουκρανία από την Παγκόσμια Τράπεζα για μεταρρυθμίσεις
Το δάνειο αυτό έρχετε μετά από τα 5 δισεκατομμυρία δολάρια που έλαβε το Κίεβο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Ιουνίου
Δάνειο ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε η Παγκόσμια Τράπεζα προς την Ουκρανία για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων της που είναι κρίσιμες για την οικονομική ανάκαμψή από τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση του Κιέβου δήλωσε στις αρχές Ιουνίου ότι αναμένεται να λάβει αυτό το δάνειο έως τα τέλη Ιουνίου, μετά το δάνειο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Ιουνίου.
Η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι οι βασικές μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από το δάνειο περιλαμβάνουν την ενίσχυση των κτηματομεσιτικών και πιστωτικών αγορών, την προώθηση θεσμών κατά της διαφθοράς και την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας για τους ευάλωτους ηλικιωμένους πληθυσμούς για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ενισχύσει κι άλλες φορές την Ουκρανία από το 1992 με το Κίεβο να έχει λάβει ήδη 14 δισεκατομμύρια δολάρια για περισσότερα από 80 έργα και προγράμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης