Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης: Είμαστε έτοιμοι για όλα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Πλακιωτάκης: Είμαστε έτοιμοι για όλα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας
Το Λιμενικό συμπεριφέρεται με αποφασιστικότητα και τόλμη, προστατεύοντας τα ελληνικά σύνορα
"Είμαστε έτοιμοι για όλα. Η Ελλάδα ποτέ δεν διεκδικεί κάτι στο Αιγαίο. Η Τουρκία είναι αυτή που προκαλεί διαρκώς " δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.
Μιλώντας στον ANT1 τόνισε πως "σε ότι αγορά το ενδεχόμενο ενός "θερμού επεισοδίου" μεταξύ τουρκικών ακταιωρών με σκάφη του Λιμενικού,  η Ελλάδα είναι έτοιμη και διαχρονικά το Λιμενικό έχει αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τέτοιες προκλήσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει".
Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ακόμη ότι "το Λιμενικό συμπεριφέρεται με αποφασιστικότητα και τόλμη, προστατεύοντας τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Ταυτόχρονα όμως συμπεριφέρεται και με ευαισθησία, έχοντας σώσει χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας εντός των κανόνων του διεθνούς Δικαίου και προασπιζόμενο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας".
"Έχουμε διπλασιάσει τα μέσα και έχουμε αυξήσει το προσωπικό κι αυτό δείχνει την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα της ηγεσίας και των στελεχών του Λιμενικού. Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι τον Ιούνιο, οι ροές ήταν πάνω από 4.000 άνθρωποι ενώ φέτος σχεδόν 200".
"Η Ελλάδα κάνει το αυτονόητο, προασπίζεται τα θαλάσσια σύνορα της, ενώ οι τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν λέμβους με πρόσφυγες και μετανάστες και τους σπρώχνουν προς την χώρα μας", συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.
 Για την επικοινωνία Μητσοτάκη – Erdogna, είπε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς και διάλογος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "διάλογος με κάποιον ο οποίος είναι προκλητικός και παραβαίνει το διεθνές δίκαιο πως μπορεί να γίνει", αναφέροντας παράλληλα ότι "η Τουρκία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει απομονωθεί διεθνώς"
Σχολιάζοντας την υπόθεση της Novartis υπογράμμισε ότι "προφανώς θα πρέπει και στην Ελλάδα να αναζητηθούν και να απαιτηθούν αποζημιώσεις, καθώς προφανώς υπήρξαν αθέμιτες πρακτικές από ιατρούς, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Δεν θα πρέπει να υπάρξει απολύτως καμία σκιά για την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς πλήττεται η λειτουργία της Δημοκρατίας".
Όπως προσέθεσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, "ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή πολιτικού, γι΄ αυτό μιλάμε για σκευωρία, με βάσει και όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας (σημ: εννοεί για το ντοκουμέντο Παππά – Μιωνή)", ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "την ώρα που υπάρχουν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και με βάσει όσα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τσίπρας πρέπει να γνώριζε όσα συνέβαιναν".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης