Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τζιτζικώστας προς Timmermans: Στόχος όλων, η ταχεία ανάπτυξη των κοινωνιών, των οικονομιών, των αγορών

Τζιτζικώστας προς Timmermans: Στόχος όλων, η ταχεία ανάπτυξη των κοινωνιών, των οικονομιών, των αγορών
Περιφέρειες και δήμοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια για να μην μείνει κανένας Ευρωπαίος πολίτης πίσω, να μην μείνει κανένας μόνος του και η συνολική παρέμβασή μας  να είναι άμεση και αποτελεσματική υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας
Η ταχεία ανάκαμψη των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικονομιών από την κρίση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας είναι στόχος όλων τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την συνομιλία που είχε με τον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, στις Βρυξέλλες.
«Περιφέρειες και δήμοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια για να μην μείνει κανένας Ευρωπαίος πολίτης πίσω, να μην μείνει κανένας μόνος του και η συνολική παρέμβασή μας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Οι δύο αξιωματούχοι εστίασαν στα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο τη φετινή δύσκολη χρονιά, αλλά και στην ουσιαστική συμμετοχή των περιφερειών και των δήμων της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάκαμψης.
Παράλληλα, συμφώνησαν στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την οικονομία σημειώνοντας ότι πρέπει να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.
Η Πράσινη Ανάκαμψη βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο για την Πράσινη Συμφωνία.
«Ανυπομονούμε να μετατρέψουμε το Green Deal από λόγο σε πράξη για όλες τις περιοχές της ΕΕ κι αυτό θα συμβεί δουλεύοντας και επενδύοντας μαζί ώστε να ανακτήσουμε και να οικοδομήσουμε ένα κοινό, βιώσιμο, ανθεκτικό μέλλον για όλες τις κοινωνίες της Ευρώπης» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο ορόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ενημέρωσε τον Frans Timmermans, ότι υπάρχει ετοιμότητα σε τρεις τομείς: το πράσινο κύμα καινοτομίας, οι καθαρές μετακινήσεις και οι πράσινες δημόσιες συμβάσεις.
«Αυτά τα πιλοτικά έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο για να μην παραμείνει το Green Deal στα χαρτιά» ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνοχής, η αγροτική ανάπτυξη και η ψηφιακή μετάβαση είναι προτεραιότητες συμπληρώνοντας ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμφωνία για το κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης