Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στις αγορές, ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Πτώση έως -2,42% για S&P 500, στο -0,73% ο DAX

Ανησυχία στις αγορές, ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Πτώση έως -2,42% για S&P 500, στο -0,73% ο DAX
Απώλειες στη Wall Street μετά το νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού
Νευρικότητα και σημαντικές πιέσεις επικράτησαν σήμερα 26/6 στα διεθνή, με τους επενδυτές παρά την αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη, να κάμπτονται από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς στις ΗΠΑ καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.
Η ραγδαίως επιδεινούμενη εικόνα που δίνουν τα στοιχεία για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να αποτελεί εστία προβληματισμού για τους επενδυτές.
Μόνο την Πέμπτη, οι αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αύξηση-ρεκόρ με πάνω από 37.000 νέα κρούσματα, ξεπερνώντας το επίπεδο των 36.188 από τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg στα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.
Οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα αποτελέσματα των ετήσιων τραπεζικών stress tests τα οποία ανακοίνωσε η Federal Reserve.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ζήτησε από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να αναστείλουν τις επαναγορές μετοχών και να περιορίσουν τα μερίσματα τους προκειμένου να διαφυλάξουν κεφάλαια εν μέσω της ύφεσης που προκάλεσε η κρίση του κορωνοϊού.   
Ώθηση στις αγορές έδωσε νωρίτερα η δήλωση της προέδρου της ΕΚΤ, Christine Lagarde, ότι τα χειρότερα της πανδημίας πέρασαν, αλλά και οι πληροφορίες ότι η Βρετανία εγκαταλείπει τα σχέδια για 14ήμερη καραντίνα στους επισκέπτες από το εξωτερικό.
«Οι επενδυτές δυσκολεύονται ναι βρουν μία οριακή ή σταδιακή νέα στήριξη», ανέφερε ο αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, για να τονίσει εν συνεχεία ότι «οι επενδυτές ίσως χρειαστούν πιο εμφανείς καταλύτες, ιδανικά ένα εμβόλιο».
Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι επενδυτές αναζητούν μία πιθανή ανάκαμψη από τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 90 ετών και προσπαθούν να στραφούν σε εταιρεία που θα ευδοκιμήσουν μετά τη λήξη της πανδημίας.
Ωστόσο, οι ίδιοι προειδοποιούν ότι η άνοδος της αγοράς ίσως είναι πολύ γρήγορη και πρώιμη ώστε να διατηρηθεί εν μέσω των αβέβαιων προοπτικών για την οικονομία.
Οι νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊού έχουν αγγίξει νέα υψηλά στις Πολιτείες της Καλιφόρνια, της Φλόριντα και του Τέξας, γεγονός που περιορίζει την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίες σε αυτές τις περιοχές, ενώ η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στα τέλη του περασμένου Απριλίου.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες χώρες της Ασίας αναμένουν την επόμενη εβδομάδα τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν τον Ιούνιο, και τα οποία αναμένεται να δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την πορεία ανάκαμψης των τελευταίων εβδομάδων.
«Με το δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19 να εξαπλώνεται σε ορισμένες χώρες και το πρώτο κύμα να μην έχει τελειώσει σε άλλες, η οικονομική ύφεση έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει», υπογράμμισε ο αναλυτής της ING, Prakash Sakpal.

O δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -2,84% στις 25.015 μονάδες.
O δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε απώλειες -2,42% στις 3.009 μονάδες.
O τεχνολογικός δείκτης Nasdaq να κλείνει με πτώση -2,59% στις 9.757 μονάδες.
O δείκτης μεταβλητότητας VIX ενισχύθηκε στις 34,47 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ έκλεισε με απώλειες -0,73% στις 12.089 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε πτώση -0,57% στις 19.124 μονάδες.
Image
Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας αύξηση 8,2% σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Μάιο στις ΗΠΑ,  παρά την πτώση κατά 4,2% στο προσωπικό εισόδημα.
Η άνοδος στις δαπάνες είναι μικρότερη των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο +9,3%.
Η πτώση στο προσωπικό εισόδημα είναι μικρότερη των εκτιμήσεων για -7%.
Επιβράδυνση της ανάκαμψης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ καταγράφουν τα στοιχεία της τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα σε μεγάλες πόλεις όπως το Χιούστον και το Λος Άντζελες.
Όπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με τα στοιχεία της Homebase, η απασχόληση συρρικνώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κάποιες περιοχές, με λιγότερους εργαζόμενους να απασχολούνται στις 24 Ιουνίου, σε σχέση με το διάστημα 15-19 Ιουνίου στις περισσότερες πολιτείες.
Τα στοιχεία της Homebase δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο αντικατοπτρίζουν την επιβράδυνση της ανάκαμψης στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες μειώθηκαν οριακά και παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, ανήλθαν στα 1,48 εκατ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 1,32 εκατ. θέσεις εργασίας.
Συνολικά, στο διάστημα των 14 εβδομάδων της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν χαθεί 47,25 εκατ. θέσεις εργασίας λόγω του lockdown.
Πρόκειται για ένα νούμερο δραματικό στην ιστορία της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στα 19,5 εκατ. από 20,3 εκατ.
Τη χειρότερη επίδοση έχουν καταγράψει οι πολιτείς της Καλιφόρνια και του Μέριλαντ.
Τη μεγαλύτερη βελτίωση κατέγραψαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα και του Κεντάκι.
«Αν και αργή, η οριακή βελτίωση στην αγορά εργασίας είναι ένα θετικό σημάδι ότι είμαστε στο δρόμο προς την ανάκαμψη, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να προκαλέσει εμπόδια στην πορεία», σχολιάζει ο Charlie Ripley, κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Amazon συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την αυτοκινητοβιομηχανία Zoox Inc, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters.
Αυτή η απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση των δραστηριοτήτων του και στον πιο σημαντικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των διοικήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μία από τις δύο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου.
Η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση αποτελούν το νέο πεδίο δράσης των μαρκών και γι' αυτό επενδύουν μεγάλα ποσά για να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα σχετικά προγράμματα, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να αποσπάσουν υψηλά μερίδια από την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.
Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία, ανακοινώνει ότι θα διακόψει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook.
Η εφαρμογή θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit, που καλεί σε μποϊκοτάρισμα του εν λόγω γίγαντα της τεχνολογίας.
Εν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν σε όλες τις ΗΠΑ τις περασμένες εβδομάδες, μια ομάδα έξι οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Anti-Defamation League και ο NAACP, κάλεσαν όσους διαφημίζουν στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαια ρητορική.
Η αμερικανική εταιρεία Big Lots αναμένει ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 20%-30%, σχετικά πιο χαμηλά από τις τρέχουσες τάσεις.
Ωστόσο είναι πολύ υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 13,3%.
Τώρα αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 2,50-2,75 δολάρια, αφαιρουμένων των  κερδών 11 δολαρίων ανά μετοχή, από την πώληση των τεσσάρων κέντρων διανομής σε μια sale and leaseback συναλλαγή.
Το ποσό είναι μεγαλύτερο από τα 53 σεντς της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 84 σεντς.

Πτώση στις ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, C. Lagarde εμφανίστηκε αισιόδοξη σήμερα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, επισημαίνοντας ότι μάλλον έχουμε αφήσει πίσω μας το αποκορύφωμα της κρίσης της πανδημίας.
Μιλώντας σε εκδήλωση σήμερα η επικεφαλής της ΕΚΤ επισήμανε ότι «έχουμε πιθανώς ξεπεράσει το χαμηλότερο σημείο, αν και αυτό το λέω με κάποια επιφύλαξη καθώς θα μπορούσε φυσικά να υπάρξει και ένα δεύτερο κύμα».
Η μετοχή της Air France-KLM σημείωσε άλμα +5%, καθώς οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας κατέληξαν σε συμφωνία για πακέτο βοήθειας προς τον αεροπορικό όμιλο, με την ολλανδική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα παράσχει στην ολλανδική θυγατρική KLM βοήθεια ύψους 3,4 δισ. ευρώ.
«Βουτιά» -46% κατέγραψε η μετοχή της Wirecard, η οποία κατάρρευση μετά το σκάνδαλο, με την Κομισιόν να ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις ενέργειες της Bafin.
Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας στο 8,9% αυξήθηκε ο δείκτης προσφοράς χρήματος M3 από 8,2% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδο του δείκτη στο 8,6%, σύμφωνα με το Reuters.
Την ίδια ώρα, η αύξηση του δανεισμού στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης συνεχίστηκε και τον Μάιο, καθώς βασίζονται στην πίστωση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κρίση που προκάλεσε το lockdown, το οποίο επιβλήθηκε για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η ανάπτυξη του δανεισμού σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκε στο 7,3% τον Μάιο από 6,6% έναν μήνα νωρίτερα.
Ο δείκτης ανάπτυξης δανεισμού στα νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητος στο 3%.
Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ δάνεισε το ποσό των 1,3 τρισ. ευρώ στις τράπεζες της Ευρωζώνης.
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά -7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σχέση με το -7,4% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν την πρώτη άνοδο για το 2020, και συγκεκριμένα στο +0,3% έναντι πτώσης -1,8% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,4%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -50,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +9%.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε κατά -0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση -1,8%.
Σε ξεωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis, οι τιμές εξαγωγών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,2% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -1,1% τον Απρίλιο, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,2% τον Μάιο του 2020 έναντι -0,4% τον προηγούμενο μήνα.
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στον απόηχο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 97 μονάδες για τον Ιούνιο, έναντι 93 μονάδων τον Μάιο, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Μάλιστα, ο δείκτης απομακρύνθηκε σε σχέση με τα χαμηλά 16 μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει τον Μάιο, ενώ τα στοιχεία της Insee αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 95 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κάποια σημαντική αγορά κατέγραψε νέα άνοδο στις -14 μονάδες, έναντι -45 μονάδων τον Μάιο, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των καταναλωτών διαμορφώθηκε στις -8 μονάδες, έναντι -20 μονάδων τον Απρίλιο.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την οικονομική κατάσταση του παρελθόντος υποχώρησε κατά 2 μονάδες, στις -12 μονάδες συνολικά, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος υποδείκτης για την τάση ανεργίας στη Γαλλία κατέγραψε περαιτέρω άνοδο στις 78 μονάδες, έναντι 76 μονάδων προηγουμένως, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, ο αριθμός των καταναλωτών που θεωρούν ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες έχει μειωθεί σε σχέση με τον Μάιο, ενώ παρόμοια πτώση σημειώθηκε και στον αριθμό των καταναλωρών που θεωρεί ότι ο ιτιμές αυξήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της τέταρτης οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά -19% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, καταγράφοντας ωστόσο μικρότερη πτώση σε σχέση με το -31,6% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +19,3% τον Μάιο, αντιστρέφοντας την πτώση -20,1% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες που οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία κατέγραψαν άνοδο σε μηνιαία βάση.
Παράλληλα, οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +51,3% σε μηνιαία βάση, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος που σημειώθηκε στις πωλήσεις οικιακού εξοπλισμού, και συγκεκριμένα στο +89,5%.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας προκαταρκτική έρευνα για τις ενέργειες του γερμανικού χρηματοπιστωτικού ρυθμιστικού φορέα (BaFin) στην υπόθεση της εταιρίας πληρωμών Wirecard, ζητούν οι Βρυξέλλες από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, σύμφωνα με επιστολή, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σε αυτή την επιστολή που εστάλη χθες βράδυ στον Stephen Moyer, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority-ESMA), η Κομισιόν ζήτησε αυτή η «προκαταρκτική ανάλυση» να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.
Η γερμανική εταιρία των 6.000 εργαζομένων, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι «φούσκωσε» τους λογαριασμούς της με εικονικά κεφάλαια στις Φιλιππίνες, κατέρρευσε χθες, οφείλοντας στους πιστωτές της σχεδόν 4 εκατ. δολάρια.
Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times που δημοσιεύεται σήμερα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, δήλωσε ότι αυτή η έρευνα αναμένεται να καθορίσει «εάν υπάρχουν εποπτικές αποτυχίες και, εάν όντως υπάρχουν», να δοθεί η δυνατότητα να «καθοριστεί η πιθανή πορεία δράσης».
«Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τι πήγε λάθος», δήλωσε ο ίδιος.
Η Tesco Plc ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αυξήθηκαν 7,9% στο α΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 και προειδοποίησε ότι το κλείσιμο της χρήσης θα έρθει με την Tesco Bank να ανακοινώνει σημαντικές λειτουργικές ζημιές εξαιτίας της αύξησης των προβλέψεων για πιθανά επισφαλή χρέη.
Η μεγαλύτερη εταιρεία σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου (με βάση το μερίδιο που καταλαμβάνει στην αγορά, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 13,38 δισ. στερλίνες (16,62 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Μαΐου.
Η εταιρεία τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία συνέβαλαν με έσοδα 12,21 δισ. στερλίνων στη διάρκεια της περιόδου, κάτι το οποίο αντιπροσωπεύει μια αύξηση 8,2% σε συγκρίσιμη βάση.
Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τόνισε πως οι online πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν από το περίπου 9% στο άνω του 16% των συνολικών πωλήσεων.
Αναφορικά με τις δραστηριότητες της Tesco Bank, η εταιρεία λιανικής δήλωσε πως αναμένει να ανακοινώσει λειτουργικές ζημιές μεταξύ 175-200 εκατ. στερλίνων για τη χρήση, μετά από τα 198 εκατ. στερλίνες στο α΄ τρίμηνο.
Η γνωστή εταιρεία ρούχων Hennes & Mauritz ανακοίνωσε ότι είχε απώλειες αυξήθηκαν στα 6,48 δισ. κορώνες Σουηδίας (695 εκατ. δολάρια) από 5,93 δισ. κορώνες την ίδια περίοδο πέρυσι. Η ζημιά ήταν 3,02 κορώνες Σουηδίας ανά μετοχή, ελαφρώς λιγότερο από τις 3,04 κορώνες ανά μετοχή που αναμενόταν.
Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 28,66 δισ. κορώνες από 57,47 δισ. κορώνες Σουηδίας έναν χρόνο πριν, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.
Ωστόσο, το διάστημα 1-24 Ιουνίου κινήθηκαν αρνητικά κατά 25% σε ετήσια βάση.
Οι διαδικτυακές πωλήσεις ενισχύθηκαν 32%.
Μια από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, η γαλλική Sanofi, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει περίπου 1.700 υπαλλήλους της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης που εντάσσεται στη νέα στρατηγική της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sanofi France, και η οποία δεν συνδέεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους σήμερα το πρωί, αφορά χίλιους από τις 25.000 υπαλλήλους της εταιρείας στη Γαλλία (από τις 100.000 σε όλο τον κόσμο), όπως δήλωσε ο Μποζιγιό στο AFP.
Αναφορικά με τη Γαλλία, τα μέτρα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριετίας, σύμφωνα με τον ίδιο, και «αποκλειστικά στη βάση εθελουσίας εξόδου».
Το Reuters μετέδωσε χθες ότι η Sanofi μελετά την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά της με εκπροσώπους των εργαζομένων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας παρά τις ανησυχίες για τα κρούσματα - Στο +1,13% ο Nikkei, ο Kospi +1,05%

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα Παρασκευή (26/6) οι αγορές της Ασίας, μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την αύξηση κρουσμάτων κροωνοϊού και για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,13% στις 22.512,08 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,05% στις 2.134,65 μονάδες.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,49% στις 5.904,10 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Dow Jones New Zealand, και συγκεκριμένα στο +0,26% και τις 338,63 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,31% στις 4.911,91 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SET στην Ταϋλάνδη ενισχύεται κατά +1,12% στις 1.340,74 μονάδες.
 Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,98% 24.538,50 μονάδες, ενώ οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης