Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπό πίεση η αγορά εργασίας - Επιβραδύνεται η ανάκαμψη, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

ΗΠΑ: Υπό πίεση η αγορά εργασίας - Επιβραδύνεται η ανάκαμψη, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα
Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, ανήλθαν στα 1,48 εκατ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Επιβράδυνση της ανάκαμψης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ καταγράφουν τα στοιχεία της τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα σε μεγάλες πόλεις όπως το Χιούστον και το Λος Άντζελες.
Όπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με τα στοιχεία της Homebase, η απασχόληση συρρικνώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε κάποιες περιοχές, με λιγότερους εργαζόμενους να απασχολούνται στις 24 Ιουνίου, σε σχέση με το διάστημα 15-19 Ιουνίου στις περισσότερες πολιτείες.
Τα στοιχεία της Homebase δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο αντικατοπτρίζουν την επιβράδυνση της ανάκαμψης στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες μειώθηκαν οριακά και παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, ανήλθαν στα 1,48 εκατ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 1,32 εκατ. θέσεις εργασίας.
Συνολικά, στο διάστημα των 14 εβδομάδων της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν χαθεί 47,25 εκατ. θέσεις εργασίας λόγω του lockdown.
Πρόκειται για ένα νούμερο δραματικό στην ιστορία της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στα 19,5 εκατ. από 20,3 εκατ.
Τη χειρότερη επίδοση έχουν καταγράψει οι πολιτείς της Καλιφόρνια και του Μέριλαντ.
Τη μεγαλύτερη βελτίωση κατέγραψαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα και του Κεντάκι.
«Αν και αργή, η οριακή βελτίωση στην αγορά εργασίας είναι ένα θετικό σημάδι ότι είμαστε στο δρόμο προς την ανάκαμψη, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να προκαλέσει εμπόδια στην πορεία», σχολιάζει ο Charlie Ripley, κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management.
ImageImage
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης