Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο 2020 - Στις 97 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο 2020 - Στις 97 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία της Γαλλικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (26/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στον απόηχο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδιικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 97 μονάδες για τον Ιούνιο, έναντι 93 μονάδων τον Μάιο, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Μάλιστα, ο δείκτης απομακρύνθηκε σε σχέση με τα χαμηλά 16 μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει τον Μάιο, ενώ τα στοιχεία της Insee αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστέι στις 95 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κάποια σημαντική αγορά κατέγραψε νέα άνοδο στις -14 μονάδες, έναντι -45 μονάδων τον Μάιο, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των καταναλωτών διαμορφώθηκε στις -8 μονάδες, έναντι -20 μονάδων τον Απρίλιο.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την οικονομική κατάσταση του παρελθόντος υποχώρησε κατά 2 μονάδες, στις -12 μονάδες συνολικά, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος υποδείκτης για την τάση ανεργίας στη Γαλλία κατέγραψε περαιτέρω άνοδο στις 78 μονάδες, έναντι 76 μονάδων προηγουμένως, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, ο αριθμός των καταναλωτών που θεωρούν ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες έχει μειωθεί σε σχέση με τον Μάιο, ενώ παρόμοια πτώση σημειώθηκε και στον αριθμό των καταναλωρών που θεωρεί ότι ο ιτιμές αυξήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης