Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά - Στο +0,9% και τα 39,1 δολ. το αμερικανικό WTI

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά - Στο +0,9% και τα 39,1 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Αυγούστου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +1,1% στα 41,51 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα και την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,12% στα 41,51 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης ξεπέρασαν το +2%%.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ενισχύεται κατά +0,98% στα 39,1 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει χθες άνοδο της τάξεως του +1,9%.
Image
Image
Παρά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI βρίσκονται σε τροχιά ώστε να καταγράψουν την πρώτη εβδομαδιαία πτώση μετά από το ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων.
«Οι αγορές αποτιμούν θετικά την παγκόσμια ανάκαμψη, παρά με τις ανησυχίες για την αναζοπύρωση του κορωνοϊού», ανέφερε η CMC Markets, διευκρινίζοντας ότι «φαίνεται πως η αγορά αγνοεί τα θεμελιώδη της προσφοράς και της ζήτησης και κινείται προς το συναίσθημα».
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αύξηση που έχει σημειωθεί στις μετακινήσεις οχημάτων σε Κίνα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες υποδεικνύει μία σταθερή ανάκαμψη στη ζήτηση καυσίμων, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Σαγκάη να είναι υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στις νότις Πολιτείες των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει στασιμότηα στη ζήτηση καυσίμων, με την ANZ Research να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «ο κίνδυνος μίας νέας έξαρσης θα μπορούσε να πλήξει την ανάκαμψη της ζήτησης».
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, μετά την άνοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από τρεις μήνες καθοδικής πορείας.
Η ημερήσια παραγωγή των ΗΠΑ διαμορφώθηκε κοντά στα 11 εκατ. βαρέλια για την ίδια εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 10,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο μετά από 13 συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.
«Τα 500 χιλ. βαρέλια δεν είναι υπερβολική εβδομαδιαία άνοδος, αλλά μαρτυράει μία τάση η οποία πιθανώς έρχεται», αναφέρει η Again Capital, διευκρινίζοντας ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το να βλέπει κανείς κόσμο να οχυρώνεται για περισσότερη παραγωγή σε αυτές τις τιμές».
Σύμφωνα με έρευνα της Dallas Fed, πάνω από τους μισούς παραγωγούς πετρελαίου στις ΗΠΑ που έχουν μειώσει τις εξαγωγές τους το προηγούμενη διάστημα, αναμένεται να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές τους στα τέλη Ιουλίου.
Περίπου το ένα τρίτο των παραγωγών που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι η τιμή του αμερικανικού WTI πρέπει να βρεθεί στα 36 με 41 δολ. ανά βαρέλι προκειμένουν να ξεκινήσουν εκ νέου οι δραστηριότητες εξόρυξης, ενώ το 27% θεωρεί ότι η τιμή πρέπει να κινείται στα 41 με 45 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης