Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει η επιδημία του κορωνοϊού τη Βραζιλία – Στους 55.000 οι νεκροί

Θερίζει η επιδημία του κορωνοϊού τη Βραζιλία – Στους 55.000 οι νεκροί
Στα 1,23 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στο κόκκινο εξακολουθεί να βρίσκεται η Βραζιλία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 1.141 θάνατοι με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 54.971.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκαν επίσης 39.483 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 1,23 εκατομμύρια.
Σημειώνεται ότι η Βραζιλία είναι μετά τις  ΗΠΑ η πλέον πληττόμενη χώρα παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βραζιλίας, J. Bolsonaro, ο οποίος εξακολουθεί να υποβαθμίζει την επιδημία, ανακοίνωσε χθες ότι μπορεί να είχε προσβληθεί πρόσφατα από τον νέο κορωνοϊό και ότι ενδέχεται να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ, αν και μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί δύο φορές σε τέτοιες εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.
Ο Bolsonaro είχε διαβεβαιώσει πως τα τεστ επέστρεψαν αρνητικά, αλλά έδωσε μάχη στο δικαστήριο για να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των νοσοκομειακών εξετάσεων, εγείροντας αμφιβολίες.
Εν τω μεταξύ, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Μεξικό.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 736 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.104 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 25.060 νεκρούς επί συνόλου 202.951 επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης