Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επανήλθε το CVC για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, εντός 15 - 20 ημερών οι τελικές αποφάσεις – Στόχος τίμημα 550 εκατ από 480 εκατ

Επανήλθε το CVC για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, εντός 15 - 20 ημερών οι τελικές αποφάσεις – Στόχος τίμημα 550 εκατ από 480 εκατ
Να σημειωθεί ότι το αρχικό τίμημα ήταν στα 480 εκατ αλλά ο νέος στόχος είναι να φθάσει στα 550 εκατ για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής
Στο προσκήνιο επανήλθε το αμερικανικό fund CVC ενεργοποιώντας το ενδιαφέρον για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Να σημειωθεί ότι προ κορωνοιού το CVC είχει καταθέσει προσφορά για 480 εκατ ώστε να εξαγοράσει το 80% αλλά τότε το τίμημα δεν κρίθηκε ικανοποιητικό ενώ ακολούθησε και ο κορωνοιός και πάγωσε η διαδικασία.
Την τρέχουσα εβδομάδα το αμερικανικό fund που ήδη έχει ισχυρή παρουσία στο κλάδο της Υγείας στην Ελλάδα έχοντας αποκτήσει θεραπευτήρια φιλέτα όπως το Υγεία… επανήλθε ζητώντας από την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας να παρουσιάσει τις επιδόσεις α΄ τριμήνου 2020, το αναθεωρημένο business plan της Εθνικής Ασφαλιστικής και γενικώς να επαναξιολογηθεί το όλο σχέδιο.
Φαίνεται ότι το CVC έχει επανακάμψει και ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Να σημειωθεί ότι το αρχικό τίμημα ήταν στα 480 εκατ αλλά ο νέος στόχος είναι να φθάσει στα 550 εκατ για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σημειώνεται ότι η Εθνική τράπεζα έχει ήδη πραγματοποιήσει πρόβλεψη για την Εθνική Ασφαλιστική 500 εκατ ευρώ.

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Την εβδομάδα αυτή η Εταιρία μας έκανε νέα παρουσίαση στο fund της CVC, προκειμένου, έπειτα από απόφαση της ΕΤΕ, να του παρουσιάσει τα αποτελέσματα με βάση το κλείσιμο του πρώτου τρίμηνου και να παραθέσει και τα στοιχεία του Μαΐου, αλλά και να δεχτεί ερωτήσεις πάνω στην πορεία της Εταιρίας μας στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.
Παράλληλα, η ΕΤΕ ζήτησε επικαιροποίηση του business plan μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η ΕΤΕ συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια ξεπουλήματος της Εταιρίας μας, χωρίς να την ενδιαφέρει ούτε η Εταιρία, ούτε το προσωπικό, ούτε οι συνεργάτες ή οι ασφαλισμένοι της.
Από την πλευρά μας καταγγέλλουμε τη στάση της ΕΤΕ, που οδηγεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αβεβαιότητας την Εταιρία μας.
Οι εργαζόμενοι, κατηγορηματικά αντίθετοι με την προσπάθεια αφελληνισμού της Εταιρίας μας, είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της αξίας, της ιστορίας και του ονόματος της Εθνικής Ασφαλιστικής.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης