Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean: Ζημίες 84,5 εκατ. στο α' τρίμηνο του 2020 - Στα 147 εκατ. ο κύκλος εργασιών

Aegean: Ζημίες 84,5 εκατ. στο α' τρίμηνο του 2020 - Στα 147 εκατ. ο κύκλος εργασιών
Aegean: Ζημίες 84,5 εκατ. στο α' τρίμηνο του 2020
Με πτώση 15% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 για τον κύκλο εργασιών της Aegean καθώς αυτός ανήλθε σε 147 εκατ ευρώ.
Η επιβατική κίνηση ήταν 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας πτώση 15% με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Η μείωση στην κίνηση και συνεπακόλουθα στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ’ ολοκλήρου από το μήνα Μάρτιο αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους.
Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 85,4 εκατ. από 35,2 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2020 επιβαρύνθηκε με αρνητικές αποτιμήσεις παραγώγων αντιστάθμισης κινδύνων ύψους €38,7 εκατ., κυρίως από την προαγορά πετρελαίου που δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση.
Τον Ιούνιο, μετά και τον μερικό περιορισμό της πανδημίας και την τμηματική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις σε Ελλάδα και διεθνώς, ξεκινήσαμε τη σταδιακή επαναφορά του πτητικού μας έργου όπου και διαφάνηκε μια σταδιακή ανάκαμψη στις πωλήσεις.
Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις».
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης