Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Oktay (Αντιπρόεδρος Τουρκίας): Σκίζουμε τους χάρτες στη Μεσόγειο - Σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν - Γράφουμε ιστορία στη Λιβύη

Oktay (Αντιπρόεδρος Τουρκίας): Σκίζουμε τους χάρτες στη Μεσόγειο - Σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν - Γράφουμε ιστορία στη Λιβύη
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τη Λιβύη και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο προέβη σήμερα 24/6 ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Fuat Oktay
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τη Λιβύη και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο προέβη σήμερα 24/6 ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Fuat Oktay.
«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες, που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα, και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη», διατράνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγες ώρες μετά την αυτοψία του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του J. Borell στα ελληντουρκικά σύνορα και τις επισημάνσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ Le Drian ότι η τουρκολιβυκή συμφωνία απειλεί τα συμφέροντα Ελλάδας -Κύπρου.
Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος sigmalive στην Κύπρο, μιλώντας στα εγκαίνια μίας νέας γραμμής παραγωγής στη βιομηχανική ζώνη του Γιόζγκατ, ο Fuat Oktay υποστήριξε ότι η Τουρκία χάλασε όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στη Λιβύη.
«Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης με τη στήριξη της χώρας μας χάλασε τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν στη Λιβύη», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, για να προσθέσει με νόημα ότι «όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν λύσεις, άρχισαν τις φωνές όσο οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες χάνουν μία-μία τις πόλεις που κερδίζει η νόμιμη κυβέρνηση και επιβάλει τη σταθερότητα.
Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή, που θα καθορίσει το ειρηνικό μέλλον της Λιβύης, θα είναι νόμιμη και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».
Ο Fuat Oktay επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τους Λίβυους «αδελφούς της», μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης