Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις των καναδικών τραπεζών, παρά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας

Fitch: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις των καναδικών τραπεζών, παρά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις των καναδικών τραπεζών από τη Fitch Ratings
Οι αξιολογήσεις και οι προοπτικές (outlook) των καναδικών τραπεζών παραμένουν αμετάβλητες, παρά τη σημερινή (24/6) υποβάθμιση του αξιόχρεου της βορειοαμερικανικής χώρας, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Η υψηλότερη αξιολόγηση -μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας- αφορά τη Royal Bank of Canada, με «ΑΑ» -και αρνητικό outlook.
Ο αμερικανικός οίκος κάνει λόγο για σημαντική μακροοικονομική επιδείνωση -η Fitch είχε υποβαθμίσει τις προοπτικές για τον καναδικό τραπεζικό τομέα σε αρνητικές, τον Μάριο 2020- και δυσκολίες από την αναμενόμενη οικονομική ύφεση.
«Επιπλέον, η συνεχιζόμενη επιδείνωση των μέτρων πιστωτικής ποιότητας των τραπεζών, συνοδευόμενη από διαδοχικά τρίμηνα της αρνητικής λειτουργικής κερδοφορίας και μείωση των δεικτών κεφαλαίου χωρίς αξιόπιστα σχέδια για την ανοικοδόμηση αυτών των μέτρων, θα ήταν επίσης αρνητική για τις αξιολογήσεις τραπεζών.
Οι αξιολογήσεις των τραπεζών ενσωματώνουν τη σημαντική δημοσιονομική, νομισματική και κανονιστική απάντηση στην πανδημία», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης