Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Η ιαπωνική οικονομία θα παραμείνει σε σοβαρή κατάσταση λόγω του Covid-19 - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Bank of Japan: Η ιαπωνική οικονομία θα παραμείνει σε σοβαρή κατάσταση λόγω του Covid-19 - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας τονίζει ότι είναι δύσκολο να πλησιάσει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% στο προβλέψιμο μέλλον
Τη θέση ότι η οικονομία της Ιαπωνίας θα παραμείνει σε σοβαρή κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε η Τράεπζα της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ιουνίου, όπως αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη (24/6).
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Bank of Japan εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας «είναι πιθανό να παραμείνει σε σοβαρή κατάσταση λόγω της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού», αναμένοντας ωστόσο ότι «η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχιστεί σταδιακά, καθώς έχει εμφανίσει ήδη σημάδια ανόδου».
Παράλληλα, το ΔΣ αναφέρει ότι οι μεταβολές στον δείκτη τιμών καταναλωτή «είναι πιθανό να είναι αρνητικές προς το παρόν», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της οικονομικής υποστήριξης προς τις εταιρείες και τα νοικοκυριά της χώρας ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα και η πορεία προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.
«Είναι δύσκολο να πλησιάσει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% στο προβλέψιμο μέλλον», διευκρίνισε η Bank of Japan, η οποία τάχθηκε υπέρ της στάσης αναμονής απέναντι στην επίδραση των πρόσφατων μέτρων στήριξης προς τις επιχειρήσεις.
«Καθώς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν εισαχθεί σχεδόν πλήρως, «είναι επιθυμητό να τα παρακολουθήσουμε και να τα εξετάσουμε προσεκτικά προς το παρόν», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Την ίδια στιγμή, το ΔΣ εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα τελευταία μέτρα στήριξης θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 6,4% και στη διατήρηση του ετήσιου πληθωρισμού στο 2%.
«Η Bank of Jpana πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο τρέχον πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να προστατέψει τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τη σταθερότητα της αγοράς», υπογράμμισαν οι αξιωματούχοι της Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου το βασικό επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο -0,1% ενώ διευρύνθηκε το ειδικό πρόγραμμα δανεισμού για τον Covid-19 που στοχεύει στη στήριξη της οικονομίας, και συγκεκριμένα στα 110 τρισ. γεν από 75 τρισ. γεν προηγούμενως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης