Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, παρόμοιες με αυτές των ξένων αγορών. Το ΧΑ βρίσκεται κοντά στις 670 μονάδες. Μεγαλύτερες οι απώλειες σε μετοχές που έχουν κόψει μέρισμα. Στις τράπεζες παρατηρούμε μία συσσώρευση χωρίς μεγάλους όγκους συναλλαγών. 
 
ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Ο Μυτιληναίος παρουσιάζεται στο ταμπλό σήμερα χωρίς 0,36 ευρώ που είναι το μέρισμα και η Motor Oil χωρίς 0,80 ευρώ που είναι το υπόλοιπο του μερίσματος για τη χρήση 2019. Έχουν οι δύο μετοχές μία βαρύτητα στους δείκτες και ίσως επηρεάσει η αποκοπή την αγορά. Η μερισματικές αποδόσεις είναι πολύ καλές. 
 
Οι δύο μετοχές άνοιξαν με απώλειες λίγο μικρότερες από το ύψος της απόδοσης που έχει το μέρισμα. Στα πρώτα λεπτά η Motor Oil υποχωρεί 4,8% και η Μυτιληναίος 3%. Ο όγκος στη Μυτιληναίος είναι λίγο καλύτερος. 
 
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο πάνω από 1% οι απώλειες για όλες τις συστημικές πλην της Alpha Bank, η οποία έχει λίγο μικρότερη πτώση. Διατηρούμε το βλέμμα μας στις τράπεζες καθώς έχουν καλή συμπεριφορά και θα περιμέναμε αν οι συνθήκες το επιτρέψουν να κλείσουν λίγο την ψαλίδα των απωλειών έναντι του γενικού δείκτη. 
 
FOURLIS: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα όχι μόνο λόγω της κατά 2% ανόδου της μετοχής αλλά κυρίως λόγω του υψηλού όγκου. Στα πρώτα λεπτά έχουν γίνει περισσότερα από 115 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έχει γράψει υψηλό στα 4,36 ευρώ και χαμηλό στα 4,20 ευρώ. Βρίσκεται στα 4,29 ευρώ. Η αποτίμηση στα 223 εκατ. ευρώ. 
 
Διαγραμματικά βρίσκει τον κινητό μέσο των 200 ημερών στα 4,46 ευρώ Με τη χθεσινή άνοδο έχει κόψει ανοδικά τον εκθετικό των 100 ημερών. 
Image 
ΔΕΗ: Νέα προσπάθεια να περάσει πάνω από τα 3,73-3,75 ευρώ. Αν το καταφέρει μάλλον θα δούμε τιμές πάνω από τα 4 ευρώ και να μηδενίζει τις απώλειες από την αρχή του έτους. Έχει γίνει hot η μετοχή και όπως δείχνει το ταμπλό, οι επενδυτές που τη στηρίζουν την προσέχουν. 
 
ΤΙΤΑΝ: Παραμένει αδύναμος στο ταμπλό. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα. 
 
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καλό βρίσκουμε το επιτόκιο της έκδοσης. Η μετοχή κινείται σταθεροποιητικά στα 6,40 ευρώ. 
 
ΚΛΜ: Περιμένουμε τα αποτελέσματα για τη χρήση, αλλά περιμένουμε και την απόφαση της διοίκησης για την απόδοση στους μετόχους. Περιμένουμε επιστροφή κεφαλαίου και αναμένουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που παρατηρούμε στη μετοχή είναι ότι λείπουν οι μεγάλες εντολές πώλησης που βλέπαμε στο παρελθόν. 
 
Επίσης θα πούμε πως αν η νέα διοίκηση δώσει μία καλή απόδοση στους μετόχους, αυτό θα δείχνει και κάτι άλλο. Θα το ερμηνεύσουμε ως «γέφυρα» για την αποκατάσταση σχέσεων μεταξύ των βασικών μετόχων. Θέλουμε να το δούμε αυτό γιατί έχουμε άλλα παραδείγματα εταιρειών που οι κόντρες δεν έβγαλαν σε κάτι καλό. Όλοι οι μέτοχοι έχουν τα ίδια συμφέροντα, ήτοι το καλό της εταιρεία και αυτά επιτυγχάνονται μόνο με συνεννόηση και όχι με κόντρες. 
 
Η μετοχή με μικρό όγκο 103 τεμάχια άνοιξε στα 0,5040 ευρώ με άνοδο 1,61% και αποτίμηση 20,2 εκατ. ευρώ. 
 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μετά το κλείσιμο του gap θα θέλαμε να τη δούμε να απομακρύνεται και να τελειώνει και ο πωλητής. Στα 1,57 ευρώ αλλά μάλλον ο πωλητής είναι πάλι στα 1,56 ευρώ. Ίδωμεν… 

Γιώργος Κατικάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης