Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (ΕΚΤ): Η οικονομία της ευρωζώνης θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ανακάμψει από την πανδημία

Lane (ΕΚΤ): Η οικονομία της ευρωζώνης θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ανακάμψει από την πανδημία
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την οικονομική ανάκαμψη
Την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος ώστε η οικονομία της ευρωζώνης να ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Philip Lane.
Μάλιστα, τονίζει ότι τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ημερών δεν είναι απαραίτητα καλός οιωνός για την ανάκαμψης.
Σύμφωνα με τον Lane, το άνοιγμα της οικονομίας θα αποφέρει σημαντική βελτίωση στους βραχυπρόθεσμους δείκτες ανάπτυξης, αλλά καθώς η συρρίκνωση ήταν επίσης εξαιρετικά μεγάλη, η δραστηριότητα θα παραμείνει πολύ κάτω από το επίπεδο που ήταν πριν την κρίση για μεγάλη περίοδο και η κλίμακα της αρχικής ανάκαμψης μπορεί να μην είναι καλός οδηγός.
«Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τον καθορισμό της μελλοντικής πορείας για την οικονομία της ευρωζώνης» συμπλήρωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης