Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προσπάθειες για νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας για τα πυρηνικά - Πονοκέφαλος το κατά πόσο θα εμπλακεί η Κίνα στις συνομιλίες.

tags :
Προσπάθειες για νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας για τα πυρηνικά - Πονοκέφαλος το κατά πόσο θα εμπλακεί η Κίνα στις συνομιλίες.
Προσπάθειες για νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας για τα πυρηνικά
Προσπάθειες για νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά

Πονοκέφαλος το κατά πόσο θα εμπλακεί η Κίνα στις συνομιλίες.

H Ρωσία κι οι ΗΠΑ ευελπιστούν ότι θα συναντηθούν και σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για τον έλεγχο των πυρηνικών τους όπλων στη Βιέννη όσο πιο γρήγορα αυτό είναι εφικτό, πιθανόν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός απεσταλμένος στις συνομιλίες, μία ημέρα μετά την διεξαγωγή του πρώτου γύρου τους, ενώ η Μόσχα υποστήριξε πως είναι μη ρεαλιστική η αμερικανική επιμονή να συμπεριληφθεί και η Κίνα στις διαπραγματεύσεις.
Ο αμερικανός Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος για τον Έλεγχο των Όπλων Μ. Bilingdli δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως ο ίδιος κι ο ρώσος ομόλογός του συμφώνησαν να συστήσουν πολλαπλές τεχνικές ομάδες εργασίας, με τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων να εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών αυτών των ομάδων.
Από την πλευρά του, ο ρώσος διαπραγματευτής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών S. Ryabkov δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti, πως «οι ΗΠΑ δεν υπαναχώρησαν από την θέση τους να συμπεριλάβουν την Κίνα.
Από την πλευρά μας τους εξηγήσαμε γιατί θεωρούμε μη ρεαλιστικό να βασιζόμαστε σε μία συμμετοχή της Κίνας».
«Κι εμείς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή που έχουμε στην Κίνα όπως θέλουν οι Αμερικανοί», πρόσθεσε ο Ryabkov.
Οι ΗΠΑ δικαιολογούν την επιμονή τους για να συμπεριληφθεί η Κίνα στις διαπραγματεύσεις στις όλο και αυξανόμενες πυρηνικές δυνατότητες του κινεζικού οπλοστασίου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, οι δύο απεσταλμένοι συζήτησαν για μία σειρά ζητήματα παγκόσμιας ασφάλειας, ιδίως για το ενδεχόμενο μίας παράτασης της Συνθήκης START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης