Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμός): Η χώρα μας έχει αποδείξει πια ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός

Θεοχάρης (Υπ. Τουρισμός): Η χώρα μας έχει αποδείξει πια ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός
«Αν κερδίσουμε το στοίχημα των χαμηλών κρουσμάτων στους πρώτους τουρίστες, τότε αυτοί θα είναι οι πρώτοι πρεσβευτές της χώρας μας» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης
«Η χώρα μας έχει αποδείξει πια ότι είναι μία ασφαλής χώρα και ένας ασφαλής προορισμός», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στο διαδικτυακό συνέδριο του «Olympia Forum», με θέμα την επόμενη ημέρα για την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, που οργάνωσε η εφημερίδα «Πατρίς», του Πύργου.
Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «αν κερδίσουμε και στην πράξη το στοίχημα των χαμηλών κρουσμάτων και των μίνιμουμ προβλημάτων στους πρώτους τουρίστες που θα έρθουν, τότε αυτοί θα είναι οι πρώτοι πρεσβευτές της χώρας μας, ότι όλα πάνε καλά και τα επόμενα κύματα θα είναι πολύ πιο μαζικά».
Επίσης, ο Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι «βάζουμε πρώτα την υγεία, για αυτό και πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών», συμπληρώνοντας ότι «θωρακίζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, όλους τους προορισμούς και φτιάχνουμε αυτό το πλέγμα της συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε επιχειρησιακά κάθε πιθανό κρούσμα».
«Σήμερα», συνέχισε ο υπουργός Τουρισμού, «είμαστε στο πρώτο στάδιο του ανοίγματος και φαίνεται ότι η κυβέρνηση πραγματικά παίρνει σωστές αποφάσεις, με την έννοια ότι δεν βιαζόμαστε υπερβολικά να ανοίξουμε τον τουρισμό μας».
«Μέχρι τώρα η διαδικασία κινείται ομαλά» σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης» και όπως παρατήρησε, «προχωράμε στα επόμενα στάδια, έχοντας την αισιοδοξία ότι θα κρατήσουμε την ίδια σταθερή πορεία, αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο, ότι όπως στο πρώτο στάδιο πετύχαμε την πολύ σημαντική υγειονομική αντιμετώπιση του κορονοϊού, έτσι και στο δεύτερο στάδιο, αυτό της αντιμετώπισης του ανοίγματος της οικονομίας με ασφάλεια, πάλι θα πετύχουμε και σε αυτόν τον τομέα μία παγκόσμια πρωτοπορία».
Ακόμη, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «κάνουμε τις συμφωνίες και τις συνεργασίες με όλους τους tour operator, με τις αεροπορικές εταιρίες, για να μπορέσουν να αναπτύξουν και να εντάξουν την χώρα μας μέσα στο επιχειρησιακό τους πλάνο».
Σχετικά με το άνοιγμα των θαλασσίων συνόρων, ο υπουργός Τουρισμού είπε:
«Στα λιμάνια υπάρχουν ολόκληρα πρωτόκολλα για το πώς ακριβώς γίνεται η διαχείριση και η πολιτική προστασία έχει το πλήρες επιχειρησιακό πλάνο για το πώς θα υποδεχόμαστε επισκέπτες με τον στοχευμένο έλεγχο όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου».
Επίσης ανέφερε ότι «από την 1η Ιουλίου η χώρα μας υποδέχεται τον κόσμο με στοχευμένα τεστ, τα οποία θα γίνονται σε ένα ποσοστό, το οποίο οι γιατροί μας λένε ότι είναι ικανό να μας προφυλάξει».
«Από κει και πέρα», συμπλήρωσε, «έχοντας αυτό τον έλεγχο, έχουμε πει ότι όπου πάει κάποιος είναι ασφαλής και θα καλύψουμε όποιο ενδεχομένως πρόβλημα εμφανιστεί κατά την διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης