Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τράπεζες αλλά χωρίς τζίρο πάνω από τις 675 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τράπεζες αλλά χωρίς τζίρο πάνω από τις 675 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα καθώς το κλίμα στο εξωτερικό ήταν καλό. Δεν έχουμε όμως καλό τζίρο και ίσως η ψυχολογία να μην είναι αυτή που πρέπει ακόμα. Θα θέλαμε από τις τραπεζικές μετοχές να είχαν καλύτερο κλείσιμο, αλλά ας είναι. Το ΧΑ έκλεισε στις 676 μονάδες με 51 εκατ. ευρώ συναλλαγές και άνοδο 0,85%.

Για τις τράπεζες ολοένα και περισσότεροι γίνονται αισιόδοξοι, καθώς περιμένουν ότι τα λεφτά που θα πέσουν στην Ελλάδα από την Ευρώπη, είναι πολλά και θα βοηθήσουν και τις τράπεζες να εμφανίσουν οργανική κερδοφορία. Εμείς βλέπουμε πως εδώ και μέρες στο ταμπλό έχουν καλή συμπεριφορά.

Με τα σημερινά δεδομένα και έτσι όπως τις βλέπουμε να κινούνται στο ταμπλό θα λέγαμε πως εντοπίζουμε σημαντικό περιθώριο ανόδου. Θα βοηθηθεί συνολικά η αγορά σε αποτίμηση και μονάδες δείκτη, αν κάνουν κίνηση οι τράπεζες. Ελπίζουμε να μην αλλάξει το κλίμα στο εξωτερικό ή να έχουμε κάποια κακή είδηση.

FTSE 25: Ξεχώρισε σήμερα η μετοχή της Fourlis καθώς έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 4,20 ευρώ και είχε και τη μεγαλύτερη άνοδο με υψηλό όγκο. Θα λέγαμε πως κλείνει το discount με την Jumbo, καθώς η τελευταία υποχώρησε σημαντικά και πατάει πάλι πάνω σε κρίσιμη στήριξη.

Καλή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πάλι καλή και η ΔΕΗ και βελτίωσε τη συμπεριφορά της και η Ελλάδος. Καλή άνοδος και από την Coca Cola.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 0,7414 ευρώ το υψηλό της Alpha Bank και στα 0,7220 ευρώ το κλείσιμο. Η Εθνική πήγε μέχρι τα 1,4390 ευρώ και έκλεισε στα 1,4160 ευρώ, ενώ η Eurobank πήγε μέχρι τα 0,4425 ευρώ και έκλεισε στα 0,4340 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως το ομολογιακό των 500 εκατ. ευρώ θα έχει επιτόκιο μεταξύ 2,50 και 2,70%. Καλή η εικόνα της μετοχής σήμερα. Έκλεισε στα 6,40 ευρώ με άνοδο 2,73%.

ΔΕΗ: Το έχει εύκολο το θετικό πρόσημο. Στις τελευταίες συνεδριάσεις δοκιμάζει να φύγει και πάνω από τα 3,70 ευρώ και κάποια στιγμή θα το καταφέρει και νομίζουμε πως θα ξαναδεί επίπεδα πάνω από τα 4 ευρώ. Προς το παρόν και μία μικρή συσσώρευση κοντά στα 3,70 ευρώ δεν είναι κακή. Στα 3,6680 ευρώ το κλείσιμο.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Κανένα ενδιαφέρον για τις μικρότερες εισηγμένες του ΧΑ. Ελάχιστοι όγκοι συναλλαγών και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όποιες ξεχωρίζουν, αν ξεχωρίζουν. Η Newsphone με σημαντικό όγκο έκλεισε στο -4,17% και στα 0,3220 ευρώ. Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Στην Παΐρης είδαμε όγκο κοντά στα 10 χιλ. τεμάχια και κάτι παραπάνω από αυτά πουλούσαν στο κλείσιμο στο +5,56%. H Cenergy είναι λίγο αδύναμη στις τελευταίες συνεδριάσεις και παραμένει κάτω από το 1 ευρώ.

Η Τεχνική Ολυμπιακή αφού έκλεισε το gap, παραμένει κοντά στα 1,50 ευρώ χωρίς ιδιαίτερους όγκους συναλλαγών. Στα 1,5460 ευρώ και στο +1,71%. Η ΕΚΤΕΡ συσσωρεύει στα 0,80 ευρώ και λίγο πιο κάτω. Εμείς περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Η Πλαστικά Κρήτης έκανε μερικές καλές συνεδριάσεις και πήγε πάνω από τα 14 ευρώ και σήμερα με όγκο μόλις 524 τεμάχια έκλεισε στα 13,65 ευρώ και στο -5,86%. Η αποτίμηση στα 373 εκατ. ευρώ και μόνο μικρομεσαία δεν είναι αλλά έτσι την έχουν καταντήσει.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Πήγε μέχρι και τα 1,70 ευρώ και έκλεισε στα 1,90 ευρώ με απώλειες 5% και όγκο κάτω από 2 χιλ. τεμάχια. Βγαίνουν κάποιοι πωλητές αλλά δεν έχει και εμπορευσιμότητα και πιέζεται εύκολα. Παλιά ανέβαινε με την ίδια ευκολία.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 4,92 ευρώ και στο -0,4% με όγκο 1.180 τεμάχια και τους πωλητές στο κλείσιμο να θέλουν να δώσουν 2.151 τεμάχια. Έχει πωλητή η μετοχή και έχει φέρει την αποτίμηση σε ελκυστικά επίπεδα. Αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα μπορέσει να δώσει τα κομμάτια. Ποιος θα ενεργοποιηθεί να τα πάρει για να αναπνεύσει ο τίτλος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης