Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο 2020 - Στος -3,6 μονάδες ο δείκτης Philadelphia Fed

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο 2020 - Στος -3,6 μονάδες ο δείκτης Philadelphia Fed
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Philadelphia Fed απομακρύνθηκε από τα ιστορικά χαμηλά των προηγούμενων μηνών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα του μη μεταποιητικού κλάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (23/6) στοιχεία της Philadelphia Fed, μετά τα ιστορικά χαμηλά που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, εν μέσω του lockdown στην αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI (Purchase Managers Index) που αφορά τους κλάδους υπηρεσιών και κατασκευών διαμορφώθηκε στις -3,6 μονάδες, έναντι -68,6 μονάδων τον Μάιο του 2020.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση βελιτώθηκε στις -13,3 μονάδες, έναντι -23,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις -12,6 μονάδες, έναντι -32,4 μονάδων τον Μάιο.
Όσον αφορά τον υποδείκτη μισθών και κόστους παροχών, σημειώθηκε άνοδος στις -3,5 μονάδες για τον Ιούνιο του 2020, έναντι -14,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Philadelphia Fed, ο μόνος υποδείκτης που επέστρεψε σε θετικό έδαφος ήταν αυτός της επιχειρηματικής δραστηριότητας εταιρικού επιπέδου, και συγκεκριμένα στις 7,3 μονάδες, έναντι -41,4 μονάδων τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης