Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Μ. Βρετανία): Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα από τις 4 Ιουλίου – Τι θα ισχύει

tags :
Johnson (Μ. Βρετανία): Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα από τις 4 Ιουλίου – Τι θα ισχύει
Ανοίγουν οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία – Επιτρέπονται τα ταξίδια
Την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος υποστήριξε πως πλέον οι Βρετανοί θα μπορούν και πάλι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ο Johnson υποστήριξε ότι μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από την επιδημία του κορωνοϊού και άρα η Μ. Βρετανία μπορεί από τις 4/7 να πάει ένα βήμα παραπέρα και να χαλαρώσει με ασφάλεια το lockdown, αναφέροντας  πως από αυτήν την ημερομηνία θα επιτραπεί:
-    Να επαναλειτουργήσουν οι παμπ και τα εστιατόρια, τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις του ενός μέτρου
-    Να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ
-    Να επαναλειτουργήσουν τα κουρεία και τα κομμωτήρια
-    Να ανοίξουν και πάλι οι παιδότοποι, τα μουσεία, οι γκαλερί, τα θεματικά πάρκα, οι βιβλιοθήκες, οι εξωτερικοί χώροι γυμναστηρίων.
Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι κλειστά θα μείνουν τα νυχτερινά κέντρα, τα σπα, τα θαλάσσια πάρκα, οι κλειστοί χώροι των γυμναστηρίων και οι πισίνες.
Ο Johnson υποστήριξε ότι θα υπάρξουν εξάρσεις της επιδημίας, όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, επισημαίνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά της νόσου.
Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα της Μ. Βρετανίας προς την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ή έστω σε μια καθημερινότητα κοντά σε αυτήν που υπήρχε πριν από την έξαρση της επιδημίας.
Σημειώνεται ότι η Μ. Βρετανία είναι τρίτη παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων – σχεδόν 43.000 – και πέμπτη σε κρούσματα (πάνω από 306 χιλιάδες)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης