Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παλαιστίνιος πρέσβης για ΑΟΖ με Τουρκία: Καμία συμφωνία χωρίς να στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο

tags :
Παλαιστίνιος πρέσβης για ΑΟΖ με Τουρκία: Καμία συμφωνία χωρίς να στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο
«Η Παλαιστίνη δεν θα σύναπτε καμία συμφωνία χωρίς να στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της θάλασσας»
«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηρίζομαστε σε αυτή την αρχή» διευκρινίζει, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, απαντώντας στα σενάρια περί συμφωνίας με την Τουρκία για την ανακήρυξη ΑΟΖ.
Ο πρέσβης Marwan Toubassi επισημαίνει:
«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη.
Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή.
Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης