Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο 2020 - Στις 51,3 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο 2020 - Στις 51,3 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία επέστρεψε σε τροχιά ανάπτυξης τον Ιούνιο του 2020
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (23/6) στοιχεία της Markit, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα υποτονική.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες, έναντι 32,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιστρέφοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης PMI θα διαμορφωθεί στις 46,8 μονάδες.
Τόσο ο μεταποιητικός κλάδος όσο και ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψαν άνοδο στην παραγωγή τους τον Ιούνιο, με τον πρώτο μάλιστα να σημειώνει την ταχύτερη αύξηση της παραγωγής από τον Φεβρουάριο του 2018.
Ωστόσο, οι συνθήκες ζήτησης και στους δύου κλάδους παρέμειναν υποτονικές, με τον δείκτης νέων παραγγελιών να συνεχίζει την πτωτική πορεία των προηγούμενων μηνών, ιδιαίτερα όσον αφορά τις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Οι επιχειρήσεις της Γαλλίας συνέχισαν να μειώνουν τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με τους ρυθμούς συρρίκνωσης ωστόσο να αποδεικνύονται βραδύτεροι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη αισιοδοξίας των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, αυτός επέστρεψε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δεχόμενος ώθηση κυρίως από τον κλάδο υπηρεσιών.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον PMI υποδεικνύουν ότι η Γαλλία εισέρχεται επιτέλους σε μία περίοδο ανάκαμψης καθώς ξεπερνάμε την κορύφωση της κρίσης του κορωνοϊού», ανέφερε ο αναλυτής της Markit, Eliot Kerr, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων επέτρεψε κάποια ομοιότητα με την κανονικότητα, με πολλές επιχειρήσεις και εργαζόμενους να επιστρέφουν στην εργασίας, κυρίως στον μεταποιητικό κλάδο», πρόσθεσε ο κ. Kerr.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης