Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο - Στο +1,8% και τα 40,46 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Μάρτιο το αμερικανικό WTI

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο - Στο +1,8% και τα 40,46 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Μάρτιο το αμερικανικό WTI

Το Brent παραδόσεως Αυγούστου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 41,95 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου το πετρέλαιο, καθώς η ζήτηση ανεβαίνει, εξισορροπώντας την αγορά ενέργειας.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +2,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 43,08 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,8% στα 40,46 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI κατέγραψαν κέρδη άνω του +9% κατά την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο της συνεδρίασης της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+, με τη συμμαχία να διατυπώνει για μία ακόμα φορά τη δέσμευσή της να τηρήσει στο 100% τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή.
«Η αγορά έχει εισέλθει σε έναν καθοδικό κύκλο έως τον Οκτώβριο», αναφέρουν οι οικονομολόγοι της , διευκρινίζοντας ότι «ξεκινάει μαζί με κάποιες εκτιμήσεις μας ότι μέχρι τον Νοέμβριο, η αγορά θα μπορούσε να καταγράφει σημαντική σύσφιγξη».
Παράλληλα, η OCBC Bank εκτιμά ότι «είναι πιο δύσκολο για το πετρέλαιο να κινηθεί υψηλότερα σε αυτό το χρονικό σημείο, ειδικότερα με τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά, ακόμα και αν οι υψηλότερες τιμές το πετρέλαιο θα μπορούσαν να οδηγήσουν ορισμένους παραγωγούς στο να αυξήσουν τις εξαγωγές τους.
Πέραν από τη συμφωνία του OPEC+ και τη μείωση στην παραγωγή των χωρών της Βορείου Αμερικής, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη και από την ανάκαμψη που σημειώνεται στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, εν μέσω της επανεκκίνησης στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα.
H Bank of America Merrill Lynch δίνει νέα τιμή-στόχο για το Brent τα 50 δολάρια ανά βαρέλι.
Ωστόσο, η CMC Markets προειδοποιεί ότι «μία πιθανή ζημίας ενός δεύτερου γύρου περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19 είναι πιθανό να περιορίσει οποιονδήποτε επενδυτικό ενθουσιασμό», μετά και την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την άνοδο των κρουσμάτων παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στην αμερικανική ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης