Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Di Maio (ΥΠΕΞ Ιταλίας) σε Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τη Λιβύη από κάθε προσπάθεια διαίρεσή της

Di Maio (ΥΠΕΞ Ιταλίας) σε Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τη Λιβύη από κάθε προσπάθεια διαίρεσή της
Ιταλία: Θα υπερασπιστούμε τη Λιβύη από απόπειρα διαίρεσης
Μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ιταλία θα υπερασπιστεί τη Λιβύη από κάθε προσπάθεια διαίρεσή της, έστειλε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio ο οποίος συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Γερμανό ομόλογό του H. Maas, σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Di Maio σημείωσε ότι «η Ιταλία ανησυχεί ότι η επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Σύρτης θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες μάχες και να προκαλέσει περισσότερα θύματα πολιτών» και επανέλαβε ότι η πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Λιβύη εξακολουθεί να είναι η μόνη επιλογή.
«Η Ιταλία έχει ήδη στείλει ένα μήνυμα μετριοπάθειας, για το οποίο αναφέρθηκα στον Μ. Cavusoglu κατά την επίσκεψή μου στην Τουρκία την περασμένη Τετάρτη», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.
Παράλληλα, το Associated Press μετάδωσε ότι «η Ιταλία, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεσαν τη Δευτέρα για κατάπαυση του πυρός και την απομάκρυνση των εντάσεων στη Λιβύη μετά από προειδοποίηση της Αιγύπτου ότι θα επέμβει στρατιωτικά εάν οι τουρκικές υποστηριζόμενες δυνάμεις επιτεθούν στη στρατηγική πόλη Σύρτη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προειδοποίηση ο Μάας τόνισε ότι οι χώρες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, πρέπει να συμβάλουν σε μια πολιτική λύση και εξέφρασε την ελπίδα ότι εκπρόσωποι του al Sarajj και του K. Haftar θα επαναλάβουν σύντομα τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός, υπό τον ΟΗΕ.
 «Αναμένεται τώρα από τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου να συμβάλουν, έτσι ώστε αυτή η συνάντηση μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών να μπορεί να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης