Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα Macron σε Erdogan: Η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη

Μήνυμα Macron σε Erdogan: Η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη το οποίο είναι αντίθετο με όλα όσα έχει συμφωνήσει στις διεθνείς συνομιλίες
Ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron υπογράμμισε σήμερα 22/6 ότι η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη το οποίο είναι αντίθετο με όλα όσα έχει συμφωνήσει στις διεθνείς συνομιλίες.  
"Είχα ήδη την ευκαιρία να πω ξεκάθαρα στον πρόεδρο Erdogan ότι εκτιμώ πώς η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη και παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στη σύνοδο του Βερολίνου", δήλωσε ο Macron όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι μίλησε νωρίτερα με τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump για την κρίση στη Λιβύη.

Κλινικά νεκρό το ΝΑΤΟ

Τα πρόσφατα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο, τα οποία διερευνά το ΝΑΤΟ, αποτελούν «μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις» του «εγκεφαλικού θανάτου» της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στα τέλη του περασμένου έτους σχετικά με τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος μετά από συνάντησή με τον Τυνήσιο ομόλογό του Κάις Σαΐντ.
«Θεωρώ ότι αυτή είναι μια από τις πιο πειστικές αποδείξεις που υπάρχουν», πρόσθεσε, θεωρώντας την κατάσταση «απαράδεκτη».
Την προηγούμενη εβδομάδα το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων κατήγγειλε ότι μια γαλλική φρεγάτα που επιδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου το οποίο θεωρείτο ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων.
Σύμφωνα με το Παρίσι, που χαρακτήρισε το συμβάν «πολύ σοβαρό», τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών».
Η Άγκυρα απέρριψε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες του Παρισιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης