Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα ρεκόρ οι καταθέσεις στις ΗΠΑ, στα 15,47 τρισ. δολ.

Σε επίπεδα ρεκόρ οι καταθέσεις στις ΗΠΑ, στα 15,47 τρισ. δολ.

Ο Covid-19 αύξησε τις τραπεζικές καταθέσεις στις ΗΠΑ κατά 2 τρισ. δολάρια
Ρεκόρ καταθέσεων σημειώνεται στις ΗΠΑ, με τη ρευστότητα να έχει αυξηθεί κατά 2 τρισ. δολάρια, από το ξέσπασμα της πανδημία του κορωνοϊού, τον Ιανουάριο.
Την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουνίου, οι καταθέσεις σε τράπεζες των ΗΠΑ ανήλθαν σε 15,47 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το FDIC.
Το ποσό αυτό είναι κατά 2 τρισ. δολάρια από τα 13,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που είχαν οι τράπεζες στους καταθετικούς τους λογαριασμούς στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.΄
Μάλιστα, η ροή χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ΗΠΑ κορυφώθηκε τον Απρίλιο, όταν οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 865 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τον Μάιο, οι καταθέσεις επιβραδύνθηκαν ελαφρώς, με μόνο 604,6 τρισεκατομμύρια δολάρια να προστίθενται στους λογαριασμούς.
Η άνοδος των τραπεζικών καταθέσεων οφείλεται στις προσπάθειες στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των διευρυμένων επιδομάτων ανεργίας, των δανείων προς τις μικρές επιχειρήσεις και των μεταβιβαστικών πληρωμών προς τα αμερικανικά νοικοκυριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης