Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kukies (Γερμανία): Όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να είναι έτοιμα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Kukies (Γερμανία): Όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να είναι έτοιμα για ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την ελπίδα του ότι το «σκληρό» Brexit θα αποφευχθεί
Έκκληση προς όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία απηύθυνε σήμερα (22/6) ο υφυπουργός Οικονομικών της Γεραμνίας, Joerg Kukies, τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος η κατάσταση γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας να δυσκολέψει το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για τη Χρηματοδόητηση στη Φρανκφούρτη, ο κ. Kukies ανέφερε ότι «η στρατηγική της ελπίδας για το καλύτερο και του σχεδιασμού για το χειρότερο νομίζω πως είναι πολύ συνετή σε αυτή την περίπτωση».
«Κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να διασφαλίσει ότι είναι προετοιμασμένο για ένα σκληρό Brexit, έαν και όταν συμβεί αυτό», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο και ελπίζουμε ότι μπορεί να αποφευχθεί».
Ωστόσο, ο κ. Kukies πρόσθεσε ότι «όποιος ακούει τις ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι διαπραγματευτικές ομάδες πρέπει να λάβει υπόψιν ότι υπάρχει πολύ σημαντικός κίνδυνος η κατάσταση να δυσκολέψει το επόμενο διάστημα».
Σημειώνεται ότι με βάση το πλάον που ισχύει αυτή τη στιγμή, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για τη σχέση που θα έχουν μετά το Brexit πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην προχωρήσουν σε παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, παρά τις αρχικές εκκλήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης