Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Η νόσος του κορωνοϊού υπάρχει στην Ελλάδα – Στοίχημα η γρήγορη διάγνωση

Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Η νόσος του κορωνοϊού υπάρχει στην Ελλάδα – Στοίχημα η γρήγορη διάγνωση
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος
Τη θέση ότι η νόσος του κορωνοϊού εξακολουθεί να υπάρχει στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλ.Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως το στοίχημα είναι η γρήγορη διάγνωση.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων σε περιοχές που ήταν εκτός του χάρτη της πανδημίας όπως στην Θεσπρωτία και για τις εικόνες συνωστισμού σε πάρτι.
«Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε.
Είναι δύσκολο οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα.
Τουλάχιστον αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μην υπάρχουν συναθροίσεις όταν δεν χρειάζονται, π.χ. τα πάρτι είναι ευκολότερο να αποφευχθούν» είπε ο κ.Βατόπουλος.
Ερωτηθείς για εάν η Παραμυθιά είναι ο νέος Εχίνος ο κ.Βατόπουλος τόνισε πως υπάρχει η λογική του παγόβουνου δηλαδή να έχεις ενδεχόμενα λίγα κρούσματα και ενδεχόμενα πολλά κρούσματα από κάτω.
«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει.
Η νόσος υπάρχει.
Η Θεσπρωτία δεν ήταν στον χάρτη της πανδημίας όμως ξαφνικά βρέθηκε.  
Γι αυτό αν κάποιος νιώθει ότι μπορεί να είναι άρρωστος ας αποταθεί στο σύστημα υγείας.
Όποιος έχει γρίπη ας πούμε ότι έχει κορωνοϊό μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Το παιχνίδι παίζεται στην γρήγορη διάγνωση» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με το 2ο κύμα του κορωνοϊού ο ίδιος συμφωνεί πως οι ασυμπτωματικοί μπορεί να το φέρουν, ενώ επεξηγεί πως η διαφορά του covid-19 με το SARS είναι πως το SARS μεταδιδόταν μόνο από τους συμπτωματικούς  άρα ήταν πιο εύκολο να απομονωθούν και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ενώ στο κορωνοϊό μεταδίδεται και από τους ασυμπτωματικούς.
Αναφορικά με το αν είναι πιθανό το 2ο κύμα να έρθει μέσα στο καλοκαίρι ο ίδιος απαντά πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο ενώ σημειώνει πως στα μέσα Ιουλίου θα φανεί αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης