Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση - Η κυβέρνηση να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος

Χαρίτσης: Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση - Η κυβέρνηση να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος
«Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», αναφέρει ο Α. Χαρίτσης
«Ριζική αλλαγή πορείας για τη χώρα» προκρίνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» και τις βασικές του προτεραιότητες που είναι «στήριξη του κόσμου της εργασίας, προστασία του εισοδήματος των πολιτών, ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα».
Όπως σημειώνει,  «δεν λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Αλλά δεν υπάρχουν και μόνο τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης».
Περαιτέρω, ασκεί  κριτική στην κυβέρνηση ότι «είχε εξαντλήσει την θετική παρακαταθήκη των 12 συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού».
Όπως αναφέρει  ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, «η ύφεση δεν είναι μπροστά μας.
Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση.
Και αυτό δεν το λέει ο ‘υπερβολικός’ ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία είχαμε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο του 2019 και το πρώτο του 2020».
Όσον αφορά στο προτεινόμενο από την Κομισιόν πακέτο στήριξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει ως μια «χρήσιμη υπόμνηση της επιστροφής της πολιτικής», και «μια εναλλακτική στον αδιέξοδο, όπως αποδεικνύεται, δρόμο της λιτότητας και του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου», αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης ως λεφτόδεντρο για κάθε λογής ημέτερους, όπως κάνει συστηματικά, τότε σύντομα και θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θα μας οδηγήσει σε νέου τύπου μνημόνια».
O κ. Χαρίτσης σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και «να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος, όπως αυτό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα προβλέπει την προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το σύνολο των δανειοληπτών».
Τέλος, προαναγγέλλει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τους επόμενους μήνες, επισημαίνοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις αντιλαμβανόμαστε ως όρους για το γόνιμο διάλογο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης