Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά των επικουρικών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους

Βρούτσης: Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά των επικουρικών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους
Tον Οκτώβριο θα πληρωθούν αναδρομικά 12 μηνών στους συνταξιούχους που θα πάρουν τη νέα κύρια σύνταξη, ανέφερε ο Γ. Βρούτσης
Στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων,  όπως  ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι  «στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους, νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο».
Ο υπουργός εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο και με αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και μετά.
 «Ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ είχε τιμωρήσει τους συνταξιούχους που εργάζονταν», είπε χαρακτηριστικά.
Τον Σεπτέμβριο, όπως τόνισε ο υπουργός,  προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη για εργαζόμενους με 30 χρόνια και μια ημέρα εργασιακού βίου,  ενώ τον Οκτώβριο θα πληρωθούν αναδρομικά 12 μηνών στους συνταξιούχους που θα πάρουν τη νέα κύρια σύνταξη.

Έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις

Μέσα στον Ιούλιο θα γίνει η πλήρης εφαρμογή και υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας πως έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις, αλλά δεν έχουν απομενηθει για λογούς αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, οι 702 είναι συντάξεις αιτίας θανάτου και οι 138 αφορούν συντάξεις του ΟΓΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος.
Τέλος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ σχετικά με την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, ανέφερε ότι 534 ευρώ θα καταβληθούν την Παρασκευή σε 7.000 εργαζόμενους που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους και θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις και λογιστές να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης