Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Πάνω από 9.500 οι νεκροί από κορωνοϊό – 115 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ιράν: Πάνω από 9.500 οι  νεκροί από κορωνοϊό – 115 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Οι τοπικές αρχές στο Ιράν έχουν εξουσιοδοτηθεί να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας
Οι υγειονομικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν το Σάββατο (20/6/2020) την καταγραφή άλλων 100 νεκρών από τον Covid-19 και πάνω από 2.000 κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα, η οποία έχει εισέλθει στον πέμπτο μήνα μάχης κατά της πανδημίας.
Το πρώτο κρούσμα στη χώρα είχε αναφερθεί στις 19 Φεβρουαρίου.
Το Ιράν είναι μακράν η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.
Ο εκπρόσωπος της ιρανής υπουργού Υγείας  ανέφερε άλλους 115 νεκρούς μέσα στο τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 9.507.
Την ίδια ώρα, άλλα 2.322 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 202.584.
Ο πρόεδρος της χώρας Hassan Rouhani δήλωσε σήμερα ότι το στρες από την πανδημία μπορεί να προκαλεί στους πολίτες «ανησυχία και κατάθλιψη» και έκανε έκκληση στους ειδικούς και στους καλλιτέχνες να προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο ώστε να είναι έτοιμος «για την μάχη κατά του ιού για μια μακρά περίοδο.».
Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να εξουσιοδοτήσει και πάλι τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Επτά από τις 31 ιρανικές επαρχίες έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες--το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, σύμφωνα με την υπουργό.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης