Τελευταία Νέα
Διεθνή

OΗΕ: Η πανδημία αποκάλυψε τις αδυναμίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό

OΗΕ: Η πανδημία αποκάλυψε τις αδυναμίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό
Filippo Grandi: Αδυναμίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό αποκάλυψε η πανδημία
Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διαφεύγουν από πολέμους και διώξεις ξεπέρασε τα 79 εκατομμύρια πέρυσι.
Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που αναγκάζονται να διαφύγουν από όταν δημιουργήθηκε η υπηρεσία πριν από 70 χρόνια.
Το Euronews έθεσε το ερώτημα τι σημαίνει αυτό και τι λέει για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, στον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi:
«Είναι κατά βάση συγκρούσεις που εξωθούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων στο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Νέες συγκρούσεις αναδύονται και παλιές που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες μερικές φορές, όπως στο Αφγανιστάν ή στη Σομαλία, τείνουν να συνεχίζονται χωρίς λύση".
Το 68% όσων εγκατέλειψαν τις εστίες τους πέρσι προέρχονται από 5 χώρες: τη Συρία, τη Βενεζουέλα, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν και τη Μιανμάρ.
Το 40% εξ αυτών είναι παιδιά.
Το Euronews ρώτησε τον Filippo Grandi πώς επηρεάζονται αυτοί οι άνθρωποι από την πανδημία του κορωνοϊού.
«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ζουν με ελάχιστα χρήματα από πρόσκαιρα ημερομίσθια, ενώ κινούνται στην παραοικονομία.
Όλα αυτά σταμάτησαν με την καραντίνα που βέβαια ήταν απαραίτητο μέτρο που έλαβαν οι κυβερνήσεις για να σταματήσουν την πανδημία. Αλλά οι απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι καταστροφική.
Αυτή η κρίση αποκάλυψε ότι η Ευρώπη, για ακόμη μια φορά, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτές τις μετακινήσεις πληθυσμών.
Διότι ο μόνο τρόπος για να τους διαχειριστούμε είναι να είμαστε ενωμένοι, να μοιραζόμαστε την ευθύνη. Όταν φθάνει ένα πλοίο να έχουμε αμέσως έτοιμο ένα σύστημα διανομής των αιτούντων άσυλο ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Για ακόμη μια φορά είδαμε βάρκες να περιπλανιούνται στη Μεσόγειο.
Οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις επιδεινώνουν την κατάσταση των μεταναστών και πυροδοτούν την πολιτική ρητορική όσων θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτή την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης