Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου

Telegraph: Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου
Η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να στήσει «αερογέφυρες» με συγκεκριμένες χώρες, που παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα
Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου 2020.
Η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να στήσει «αερογέφυρες» με συγκεκριμένες χώρες, που παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν τα ταξιδέψουν στο εξωτερικό στο πλαίσιο συμφωνιών, που έχουν επιτευχθεί από τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό.
Στις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται  να προβεί ο Boris Johnson στις 29 Ιουνίου.
Οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες, που αξιολογούνται ως οι πλέον επωφελείς για την οικονομία της Βρετανίας, όπως Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία.
Η επιστροφή των Βρετανών από τις χώρες, που θα περιλαμβάνονται στο τουριστικό σχέδιο, δεν θα ακολουθείται από υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, λόγω του Covid -19.
Πάντως οι «αερογέφυρες» προτού στηθούν θα πρέπει πρώτα να έχουν λάβει την απαραίτητη ιατρική έγκριση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  βασικός παράγοντας για την εκτέλεση των εν λόγω ταξιδιών θα είναι ο μειωμένος κίνδυνος για τον Covid -19. 
Η ταξιδιωτική εταιρεία Tui ανακοίνωσε ήδη στους πελάτες της ότι θα τους μεταφέρει μόνο σε χώρες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο με τις αερογέφυρες.
Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παράσχει «διακοπές χωρίς καραντίνα» σε όλους τους πελάτες της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την προσγείωση ή κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.
Ένα δεύτερο σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για καραντίνα και να ξεκινήσει ο ταξιδιωτικός τομέας μετά το lockdown, είναι η δυνατότητα τεστ κορωνοϊού στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ισπανία ανοίγει τις πύλες της για τους Βρετανούς τουρίστες

Εξάλλου η Ισπανία ανοίγει τις πύλες της στους Βρετανούς τουρίστες από την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 χωρίς 14ημερη καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Arancha Gonzalez Laya.
«Θα επιτρέψουμε στους Βρετανούς επισκέπτες να εισέλθουν στην Ισπανία όπως και στους πολίτες από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 21 Ιουνίου ελεύθερα και χωρίς την ανάγκη καραντίνας», είπε στο BBC News η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών.
Η Ισπανία θα τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε στις 14 Μαρτίου, την Κυριακή 21/6 και θα ανοίξει τα σύνορά της σε χώρες της ΕΕ και της συνθήκης Schengen για μια πολύ αναγκαία τουριστική ώθηση.
Η Gonzalez Laya είπε ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα υπόκεινται στον ίδιο «τριπλό έλεγχο» με άλλους Ευρωπαίους επισκέπτες, που συνίσταται στον έλεγχο της καταγωγής τους, στη θερμομέτρησή τους και την παροχή στοιχείων επικοινωνίας σε περίπτωση που πρέπει να εντοπιστούν.
«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι καλωσορίζουμε τους επισκέπτες, αλλά το κάνουμε με ασφάλεια και προστασία τόσο για αυτούς όσο και για τους Ισπανούς», είπε.
Η Ισπανία βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσον το Ηνωμένο Βασίλειο θα άρει ομοίως τα μέτρα καραντίνας για τους Ισπανούς, σημείωσε, αλλά άνοιξε τα σύνορά της «από σεβασμό για τους 400.000 Βρετανούς πολίτες που έχουν δεύτερη κατοικία στην Ισπανία» και θέλουν να επωφεληθούν.
Οι Βρετανοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/5 των περίπου 80 εκατομμυρίων τουριστών που δέχεται η Ισπανία κάθε χρόνο, αναφέρει το Reuters.
Η Βρετανία, με περισσότερους από 42.500 θανάτους από κορωνοϊό, και η Ισπανία, με πάνω από 28.300, συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από τον Covid -19.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης