Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kορωνοϊός - Κίνα: Διεξαγωγή τεστ σε εργαζόμενους που παραδίδουν τρόφιμα και πακέτα στο Πεκίνο

Kορωνοϊός - Κίνα: Διεξαγωγή τεστ σε εργαζόμενους που παραδίδουν τρόφιμα και πακέτα στο Πεκίνο
Οι αρχές επεκτείνουν τα τεστ στο Πεκίνο μετά την εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα μίας νέας εστίας της covid-19 που συνδέεται με αγορά τροφίμων
Τεστ νουκλεϊκού οξέος διεξάγουν αξιωματούχοι στο Πεκίνο στο προσωπικό που παραδίδει τρόφιμα και πακέτα,  καθώς εντείνουν τις προσπάθειες περιορισμού του νέου ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού στην κινεζική πρωτεύουσα, μετέδωσε το Beijing News.
Οι αρχές επεκτείνουν τα τεστ σε όλη την πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα μίας νέας εστίας της covid-19 που συνδέεται με αγορά τροφίμων.
Αρχικά τα τεστ γίνονταν σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την αγορά Σινφάντι και στους ανθρώπους που εργάζονται ή ψωνίζουν από εκεί, αλλά πλέον, οι αρχές διενεργούν ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε εταιρείες κούριερ, οι οποίοι διασχίζουν καθημερινά την πόλη μεταφέροντας πακέτα και τρόφιμα.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της SF Express, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κούριερ στην Κίνα, μετέβησαν κατά δεκάδες στα σημεία ελέγχου στο Πεκίνο, ενώ και η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Meituan Dianping επιβεβαίωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα ελεγχθούν για κορωνοϊό και όσοι έκαναν παραδόσεις σε περιοχές υψηλού κινδύνου θα τεθούν προσωρινά σε διαθεσιμότητα, θα υποβληθούν σε νουκλεϊκά τεστ και θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Τεστ πραγματοποιούνται επίσης στους εργαζόμενους σε υπηρεσίες κέτερινγκ, στο προσωπικό εστιατορίων, ενώ θα ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα, καθώς ίχνη του ιού εντοπίστηκαν σε επιφάνειες κοπής για την επεξεργασία σολομού στην αγορά Σινφάντι.
Στο μεταξύ, στο Πεκίνο την Παρασκευή 19/6 καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα της covid-19 και έτσι, έχουν καταγραφεί συνολικά πάνω από 200 κρούσματα από τις 11 Ιουνίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης