Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αναλυτές: Ποια είναι η Kim Yo Jong - Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας προορίζεται για σημαντικές αρμοδιότητες

Αναλυτές: Ποια είναι η Kim Yo Jong - Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας προορίζεται για σημαντικές αρμοδιότητες
Η δυναμική εμφάνιση της Kim Yo Jong  σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές μπορεί να υποδηλώνει ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε μεγαλύτερο ρόλο της στη δομή της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας
Η δυναμική εμφάνιση της  Kim Yo Jong η οποία εμφανίζεται χωρίς τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές μπορεί να υποδηλώνει ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε μεγαλύτερο ρόλο της στη δομή της ηγεσίας της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ εξέδωσε απειλές και οδηγίες μόνο με το όνομα της Kim Yo Jong.
«Βλέπουμε πολλές σημαντικές δηλώσεις από την Kim Yo Jong», δήλωσε ο John Park, διευθυντής στο Harvard Kennedy School.
Αυτό δείχνει ότι ο ρόλος της δεν είναι μόνο τελετουργικός και ότι έχει «υποτιμηθεί διαχρονικά», πρόσθεσε.
Η πλήρης απουσία του μεγαλύτερου αδερφού Kim Jong Un είναι ιδιαίτερα σημαντική, δήλωσε η Miha Hribernik, επικεφαλής της  Verisk Maplecroft.
«Αφήνοντας την αδερφή του Kim Yo-jong να ηγηθεί της εξαιρετικά ορατής κατηγορίας εναντίον του Νότου, πιθανότατα θέτει τις βάσεις για την ανύψωσή της σε μια πιο ανώτερη θέση εντός του καθεστώτος», έγραψε h Hribernik προτού η Βόρεια Κορέα θέσει τέλος στο κοινό γραφείο σύνδεσης με τη Νότια Κορέα.
Υπήρξε προηγούμενο για αυτό, καθώς ο Kim Jong Un ηγήθηκε κυρίως του βομβαρδισμού στο νησί Yeonpyeong της Νότιας Κορέας το 2010, προκειμένου να ενισχύσει τη στάση του με τον στρατό πριν αναλάβει ως ανώτατος ηγέτης το 2011, σημείωσε η Hribernik.
Λίγα είναι γνωστά για την Kim Yo Jong, αλλά είναι καλά τεκμηριωμένο ότι πέρασε λίγο χρόνο στην Ελβετία με τον αδελφό της Kim Jong Un.
Και οι δύο γεννήθηκαν από την ίδια μητέρα, σύζυγο του αείμνηστου ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Il.
Οι αναλυτές λένε ότι τα αδέλφια τα οποία ζούσαν μαζί για αρκετά χρόνια στο ίδιο μέρος έξω από τη χώρα καταγωγής τους έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς μεταξύ τους και αυτό εκδηλώνεται τώρα με την άνοδο της νεότερης αδελφής στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
«Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ουσιαστικά μια αντανάκλαση μιας συνεργασίας που έχει με τον αδερφό της», δήλωσε η Park.
«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα τέτοιο είδος συνεργασίας μεταξύ των δύο που έγινε πιο ορατό».
Η Kim Yo Jong ήρθε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο προσκήνιο όταν παρακολούθησε την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Pyeongchang 2018.
Αυτό την έκανε την πρώτη από την οικογένεια Κim που επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα.
Αργότερα, η Kim Yo Jong συνόδευσε τον αδερφό της όταν παρευρέθηκε σε συνόδους κορυφής με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump και τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping.
Αν και η ο Kim Yo Jong είναι γνωστό και de facto νούμερο δύο στη Βόρεια Κορέα εδώ και αρκετά χρόνια, τον περασμένο Μάρτιο άρχισε μια δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό της Βόρειας Κορεάς, δήλωσε ο Lee Sung Yoon, καθηγητής Κορεατικών Σπουδών στο Ίδρυμα Kim Koo-Korea.
Εκείνο το μήνα εξέδωσε μια ανακοίνωσή με το όνομά της γελοιοποιώντας το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας και ένα άλλο αναγνωρίζοντας την επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ D. Trump προς τον αδερφό της, σηματοδοτώντας «το ποιος είναι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας», δήλωσε ο Lee.
Παρόλο που είναι ενδιαφέρον το ότι ο Kim Jong Un έχει «δώσει τις πρωτοβουλίες» στην Kim Yo Jong, αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι οι εντάσεις μπορεί να αυξηθούν στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε ο Jung Pak, ο πρόεδρος του Ιδρύματος SK-Korea.
«Αν αυτό προορίζεται να της δώσει στρατιωτικά διαπιστευτήρια που ήταν μια κενή τρύπα στο βιογραφικό της, τότε θα μπορούσαμε να δούμε πρόσθετη προκλητική δράση και κατασκευασμένη κρίση που κατέληξε σε μια στρατιωτική σύγκρουση», δήλωσε ο Pak στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης