Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cantor: Ο VIX δεν θα πέσει κάτω από τις 20 μονάδες αν δεν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

tags :
Cantor: Ο VIX δεν θα πέσει κάτω από τις 20 μονάδες αν δεν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο δείκτης VIX δεν αναμένεται να εγκαταλείψει τα τρέχοντα επίπεδα, παρά μόνον όταν εκλείψει η αβεβαιότητα που συνδέεται με την πανδημική κρίση
Δεδομένης της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας καθώς η οικονομία επανεκκινείται, εν όψει των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ, στις 3 Νοεμβρίου 2020, ο δείκτης φόβου-VIX δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τις 20 μονάδες έως ότου η επιστημονική κοινότητα φτάσει στη λύση του άλυτου γρίφου του εμβολίου για τον κορωνοϊό, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Cantor Fitzgerald.
Ο δείκτης, ο οποίος χρησιμοποιείται ως μέτρο της μεταβλητότητας της Wall Street, λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Η Cantor συνιστά στους επενδυτές να αγοράσουν call options στον VIX, όταν ο δείκτης φτάσει περίπου στις 25 μονάδες.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο VIX έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από τα μέσα Μαρτίου, οπότε είχε φτάσει στις 83 μονάδες.
Ωστόσο, ακόμη βρίσκεται 15 μονάδες πάνω από το μέσο όρο (19 μονάδες) και δεν αναμένεται να εγκαταλείψει αυτά τα επίπεδα, παρά μόνο όταν εκλείψει η αβεβαιότητα που συνδέεται με την πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
The VIX skyrocketed amid Covid-19 uncertainty andremains elevated


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης