Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Profile: Ολοκληρωμένη διαχείριση FX Risk στο Treasury με το νέο Acumennet eFX

tags :
Profile: Ολοκληρωμένη διαχείριση FX Risk στο Treasury με το νέο Acumennet eFX
Η Profile Software παρουσιάζει τη νέα λύση Acumennet eFX, που έχει σχεδιαστεί για άμεση και αποτελεσματική παρακολούθηση των Συναλλαγματικών Κινδύνων
Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τη νέα λύση Acumennet eFX, που έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μοναδική ευελιξία σε τράπεζες, τα υποκαταστήματα και τα ψηφιακά τους κανάλια καθώς και σε πελάτες που επιθυμούν άμεση και αποτελεσματική παρακολούθηση των Συναλλαγματικών Κινδύνων (Foreign Exchange Risk).
Το Acumennet, η  κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης διαθεσίμων της Ρrofile, εμπλουτίστηκε με νέες δυνατότητες που συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη υποστήριξη τόσο των Treasurers, όσο και των πελατών τους, κατά τη διαχείριση  ρίσκου, αλλά και στη διασύνδεση του με υφιστάμενες τραπεζικές πλατφόρμες.
Η λύση Acumennet eFX μπορεί να υλοποιηθεί είτε ως αυτόνομη εφαρμογή είτε ως μέρος της βραβευμένης πλατφόρμας διαχείρισης διαθεσίμων Acumennet, τόσο σε  cloud περιβάλλον όσο και «on-premise».
Μέσω της νέας πλατφόρμας, ο χρήστης αξιοποιεί όλα τα οφέλη μιας ενιαίας λύσης που έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία αιχμής, παρέχοντας δια-δραστικό UI, πλήρη πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή και διασύνδεση με APIs.
Η έτοιμη προς υλοποίηση πλατφόρμα χαρακτηρίζεται από ανταγωνιστική λειτουργικότητα που περιλαμβάνει όλα τα instruments άμεσα διαθέσιμα για τον χρήστη, προσφέροντας ευέλικτη επεκτασιμότητα και προσωποποιημένα dashboards. Αξιοποιώντας τα APIs και τις ενσωματωμένες white-labelling δυνατότητες παρέχει ολοκληρωμένη διασύνδεση με οποιαδήποτε ψηφιακή πλατφόρμα ή πάροχο δεδομένων αγοράς.
Η λύση προσφέρει επίσης εύκολη διαχείριση πολλαπλών συναλλαγματικών ισοτιμιών καθώς και παροχή βέλτιστων τιμών για τους πελάτες.
Η πλατφόρμα eFX καλύπτει απαιτήσεις για εκτέλεση συναλλαγών, ανταλλαγής νομισμάτων, (FX Spot) και προθεσμιακών πράξεων σε συνάλλαγμα (FX Forward), την παροχή συναλλαγματικών ισοτιμιών (FX Rates) σε πραγματικό χρόνο, την εισαγωγή εντολών προς εκτέλεση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των πελατών, (για παράδειγμα ανοικτές εντολές), την εισαγωγή αιτημάτων για παροχή τιμής (RFQ), με δυνατότητα αποδοχής σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και αυτόματο dealing.
Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητα για υλοποίηση συμφωνιών ανοικτών θέσεων, (blotter πελάτη), όπως και παρακολούθηση της συνολικής FX θέσης πελάτη, αλλά και των πραγματοποιηθέντων/μη-πραγματοποιηθέντων κερδών/ζημιών (Realised/Unrealised PnL).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης