Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μέσω «πράσινης» ενέργειας το 90% του ηλεκτρισμού εντός των επόμενων 15 ετών

ΗΠΑ: Μέσω «πράσινης» ενέργειας το 90% του ηλεκτρισμού εντός των επόμενων 15 ετών
Οι ΗΠΑ θα μπορούν, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, να παράγουν το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας από την καθαρή ενέργεια
Μέσα σε μόλις 15 χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε λειτουργία ένα σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελείται σε ποσοστό 90% από «καθαρή» ενέργεια που δεν προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον, καθώς εκμεταλλεύεται ανεξάντλητους πόρους της φύσης όπως είναι ο άνεμος και το φως του ήλιου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μπάρκλεϊ που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα.
Οι τιμές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα τελευταία δύο χρόνια χαμηλότερες από τα επίπεδα που αναμενόταν να διαμορφωθούν από το 2030 έως το 2035, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής της ηλιακής ενέργειας να έχει μειωθεί κατά 82% και της αιολικής κατά 39%, ποσοστά αν μη τι άλλο διόλου ευκαταφρόνητα.
Αυτό, βάσει της μελέτης του Μπέρκλεϊ, σημαίνει πως οι εταιρείες κοινής ωφελείας θα εμπιστευθούν και θα στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα του φημισμένου δημόσιου πανεπιστημίου, αν το αποφασίσει η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, οι επενδύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο των προετοιμασιών, θα δημιουργούν γύρω στις 570.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο!
Μάλιστα, η συνολική οικονομική δραστηριότητα που θα απαιτηθεί για τη δημιουργία των συγκεκριμένων συστημάτων εκμετάλλευσης της «καθαρής» ενέργειας θα διοχετεύσει στην αμερικανική οικονομία ούτε λίγο ούτε πολύ 1,7 τρισεκ. δολάρια.
Αυτό σημαίνει πως με τους κατάλληλους χειρισμούς θα μπορέσει να αναχαιτιστεί πλήρως η ύφεση που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
Τέλος, με αυτό τον τρόπο η μεγαλύτερη οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχει φτάσει στο σημείο σχεδόν να μηδενίσει την επιβάρυνση στο περιβάλλον πολύ νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης