Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλυδωνίζεται ο γερμανικός κολοσσός fintech, Wirecard - Η ΕΥ διαπίστωσε ότι το ταμείο των 1,9 δισ. ευρώ... δεν υπάρχει

tags :
Κλυδωνίζεται ο γερμανικός κολοσσός fintech, Wirecard - Η ΕΥ διαπίστωσε ότι το ταμείο των 1,9 δισ. ευρώ... δεν υπάρχει
Πέρσι η κεφαλαιοποίηση της Wirecard ξεπερνούσε τα 24 δισ. ευρώ, αλλά πλέον δεν κινείται πάνω από τα 6,5 δισ. ευρώ
Πτώση που φτάνει το 66% καταγράφουν οι μετοχές της γερμανικής Wirecard, καθώς οι ελεγκτές της ΕΥ διαπίστωσαν ότι το ταμείο των 1,9 δισ. ευρώ απλά... δεν υπάρχει.
Ο γερμανικός κολοσσός fintexc ανέβαλε για άλλη μια φορά τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων του και είπε ότι οι ελεγκτές δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη μετρητών 1,9 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της.
Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο δήλωσε σε ανακοίνωση ότι ο ελεγκτής EY δεν μπορούσε να βρει τα υπόλοιπα μετρητών - που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο του ισολογισμού της.
Υπήρξαν ενδείξεις για «πλαστογραφημένες επιβεβαιώσεις υπολοίπου», οι οποίες είχαν γίνει από έναν διαχειριστή για να «εξαπατήσει τον ελεγκτή και να δημιουργήσει μια λανθασμένη αντίληψη για την ύπαρξη τέτοιων ταμειακών υπολοίπων», πρόσθεσε.
«Το διοικητικό συμβούλιο της Wirecard συνεργάζεται με τον ελεγκτή για την αποσαφήνιση της κατάστασης», δήλωσε η εταιρεία.
Πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση στην έγκριση των αποτελεσμάτων της από την EY θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα απαιτηθούν δάνεια περίπου 2 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wirecard είναι μία εκ των κορυφαίων γερμανικών ομίλων fintech, καθώς πέρυσι η αξία της ξεπερνούσε τα 24 δισ. ευρώ.
Μάλιστα αντικατέστησε την Commerzbank στον γερμανικό δείκτη blue-chip, αλλά έκτοτε έχει δει την κεφαλαιοποίηση της να μειώνεται σε μόλις 6,5 δισ. ευρώ.
Οι Financial Times δημοσίευσαν μια σειρά εκθέσεων σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές της Wirecard.
Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019, το γραφείο της Wirecard στη Σιγκαπούρη προσπάθησε να διογκώσει τα έσοδα μέσω πλαστών και παλιών συμβάσεων.
Παράλληλα, τον Οκτώβριο ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό της Wirecard φάνηκε να συνωμοτεί για να διογκώσει τις πωλήσεις και τα κέρδη σε θυγατρικές του Ντουμπάι και του Δουβλίνου και να παραπλανήσει την EY.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης