Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και Β. Κορέας - Στο -0,45% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +0,12%

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας λόγω Wall και Β. Κορέας - Στο -0,45% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +0,12%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στις 23.421,50 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (18/6) οι αγορές της Ασίας, μετά την «παύση» στην ανοδική πορεία της Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και τις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσει η Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,45% στις 22.355,46 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -0,92% και τις 5.936,5 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,35% στις 2.133,48 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει οριακές απώλειες -0,07% στις 4.984,52 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,24% στις 23.421,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη +0,12% στις 11.548,33 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,12% στις 2.939,32 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,56% και τις 11.484,29 μονάδες.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ξεπέρασε το 7% καθώς και ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 9% εάν συμπεριληφθούν τα άτομα που δεν έχουν προχωρήσει επίσημα σε αναζήτηση εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, τον Μάιο χάθηκαν 228 χιλ. θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός αριθμός απωλειών για τις θέσεις εργασίας για τους τελευταίους δύο μήνες διαμορφώθηκε στις 835 χιλ.
«Πρόκειται για καταστροφικούς αριθμούς ανεργίας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Josh Frydenberg, διευκρινίζοντας ότι οι αριθμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική δυσκολία που περνούν οι Αυστραλοί ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού».
Μάλιστα, ο κ. Frydenberg τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλά για αριθμούς, αλλά πρόκειται για φίλους μας, για μέλη της οικογένειάς μας, για συνεργάτες μας και για γείτονές μας».
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Oanda τονίζουν ότι «τα στοιχεία για την ανεργία έρχονται να προστεθούν στη ζοφερότητα», διευκρινίζοντας ότι «οι κινήσεις της Βόρειας Κορέας και οι ανταγωνισμοί μεταξύ Κίνας και Ινδίας στο Κασμίρ έχουν αυξήσει την ανησυχία».
«Οι φόβοι για τον Covid-19 στο Πεκίνο και σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, και οι γεωπολιτικές ανησυχίες στην Ασία συνεχίζουν να επηρεάζουν το κλίμα», πρόσθεσε η Oanda.
Στο μέτωπο των διακορεατικών εντάσεων, το νοτιοκορετικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η Πιονγιάνγκ φέρεται να έχει αναπτύξει στρατεύματα σε ορισμένα σημεία εντός της Αποστρατικοποιημένης Ζώνης, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο στρατός της Βόρειας Κορέας είχε ανακοινώσει ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η είσοδος σε περιοχές που έχουν αποστρατικοποιηθεί με βάση τις διακορεατικές συμφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης