Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Ο ΥΠΟΙΚ O.Scholz υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

Die Zeit: Ο ΥΠΟΙΚ O.Scholz υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία
Πολλές πηγές κοντά στο κόμμα και την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit αποκάλυψαν την υποψηφιότητα του ομοσπονδιακού΄ΥΠΟΙΚ

Ο Olaf Scholz ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για την καγκελαρία, στις επόμενες εθνικες εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit».
«Πολλές πηγές κοντά στο κόμμα και την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD», σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit αποκάλυψαν την υποψηφιότητα του ομοσπονδιακού΄ΥΠΟΙΚ.
Όπως γράφει «ο νυν αντικαγκελάριος αναφέρθηκε επανειλημμένα σε προσωπικές συζητήσεις των δύο συμπροέδρων του κόμματος, της Saschkia Esken και του Norbert - Walter Borjans, ως ο υποψήφιος που επιθυμούν οι σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί κρατιδίων, οι επικεφαλής του κόμματος στα κρατίδια και τα κορυφαία στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας».
Σημειώνει μάλιστα ότι, «Ακόμα και ο (αριστερίζων) πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος (Juso), ο Kevin Kunert, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προτίθεται να υποστηρίξει τον υπουργό Οικονομικών ως υποψήφιο καγκελάριο.
Επιπλέον, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της αριστερης πτέρυγας, του ισχυρότερου ρεύματος εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και μέχρι τώρα μάλλον επιφυλακτικοί απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, φέρονται να τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του Scholz για την καγκελαρία», συμπληρώνει η εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου.
«Ο λόγος για την αλλαγή διαθεσεων των πρώην εσωκομματικών του πολιτικών αντιπάλων είναι η αποφασιστική πολιτική δαπανών του υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορονοϊού, καθώς και στρατηγικές εκτιμήσεις.
Σε περιόδους αβεβαιότητας, θα ήταν πλεονέκτημα να κατέλθει το SPD στον προεκλογικό αγώνα με έναν υποψήφιο καγκελάριο, τον οποίο οι πολίτες γνωρίζουν και εμπιστεύονται, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχουν ως υποψήφιο καγκελάριο κάποιον ο οποίος έχει ελάχιστη ή καθόλου ηγετική εμπειρία σε ομοσπονδιακό επίπεδο», καταλήγει η Die Zeit.
Το δικαίωμα πρότασης υποψηφίων για καγκελάριο ανήκει στους προέδρους του κόμματος.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πρόκειται να ανακοινώσουν επίσημα ποιος θα αγωνιστεί για την διαδοχή της καγκελάριου Merkel για το SPD στις ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2021.

www.bankingnews.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης