Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις έκρουσε ο S&P στην Τουρκία

tags :
Καμπανάκι για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις έκρουσε ο S&P στην Τουρκία
Παρατηρήσεις στην καθυστέρηση της Τουρκίας να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος έκανε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, τονίζοντας ότι αυτή η στάση μπορεί να καθυστερήσει ενδεχόμενη αναβάθμιση της αξιολόγησης της.
Σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου, η καθυστέρηση δεν είναι σημάδι άμεσης ανησυχίας, ωστόσο όμως θα πρέπει να δρομολογηθούν πιο άμεσα μερικά θέματα της Τουρκίας  ενόψει των εθνικών εκλογών του επόμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση της Τουρκίας από τον οίκο τοποθετείται στο ΒΒ, με θετικό outlook.
Οι αναλυτές του S&P σημείωσαν ότι τα μεγαλύτερα προ βλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία είναι στη  διεύρυνση του εξωτερικού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Τα στοιχεία σήμερα από την κεντρική τράπεζα έδειξαν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, ένα αδύνατο σημείο για την οικονομία, διευρύνθηκε κατά 3,337 δις δολάρια τον Ιούνιο από το 2,202 δις δολάρια τον Ιούνιο του 2009, λιγότερο από το αναμενόμενο.
Το ζητούμενο στην Τουρκία είναι να μην υπάρξει χαλάρωση της νομισματικής επιτροπής που μπορεί να επιβραδύνει τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης