Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόροι θύματος: Η ζήλια και η κακία δεν είναι ψυχιατρικά προβλήματα - Τα SMS της κατηγορούμενης

Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόροι θύματος: Η ζήλια και η κακία δεν είναι ψυχιατρικά προβλήματα - Τα SMS της κατηγορούμενης
H 34χρονη ετοιμάζεται για ακόμα ένα επίπονο χειρουργείο αύριο (18/6/2020)
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση με την επίθεση 35χρονης που φέρεται να πέταξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Η κατηγορούμενη έχει προφυλακιστεί και κρατείται σε ειδικό κελί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της έκτασης της υπόθεσης, θα προαυλίζεται μόνη της, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι συγκρατούμενες ενδέχεται να κινηθούν εναντίον της.

«Η ζήλια και η κακία δεν είναι ψυχιατρικά προβλήματα»

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε, διά των συνηγόρων της, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, στον ανακριτή, οποίος χειρίζεται την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, η 34χρόνη Ιωάννα.
Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν σήμερα στον ανακριτή της υπόθεσης το «παρών» του θύματος για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 35χρονης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης είναι η δράστις της επίθεσης.
Οι δύο συνήγοροι της 34χρονης, σε δηλώσεις που έκαναν μετά την επίσκεψή τους στο ανακριτικό γραφείο, αναφέρθηκαν «σε ηθική ικανοποίηση» της παθούσας από την απόφαση προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης αλλά και στην ανάγκη της Ιωάννης για μία «έμπρακτη μετάνοια» της φερόμενης ως δράστιδας.
Η πλευρά του θύματος τόνισε πως η κατηγορία σε βάρος της 35χρονης «είναι αρκούντος δεμένη» με «συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της».
«Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα, επισήμως, πληροφορηθήκαμε τα στοιχεία της δικογραφίας.
Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση.
 Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της», επισήμανε ο κ. Λύτρας.
Ο συνήγορος, αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου αιτήματος ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από την υπεράσπιση, υπογράμμισε πως «η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα».
Ο έτερος συνήγορος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, σημείωσε «θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια», προσθέτοντας πως η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ένιωσε «μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση».
 
Νέο χειρουργείο για την Ιωάννα, αύριο (18/6/2020)

Τα όσα συμβαίνουν τελευταία σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσής της και το γεγονός πως η κατηγορούμενη διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής απέναντι στον ανακριτή, έχουν πικράνει ακόμη περισσότερο την 34χρονη γυναίκα, η οποία ετοιμάζεται για ακόμα ένα επίπονο χειρουργείο, αύριο (18/6/2020).
«Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολόγος κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.
 Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο.
 Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Στο φως νέα SMS της Ιωάννας με την κατηγορούμενη

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα γραπτά μηνύματα της κατηγορούμενης με το θύμα αλλά και τον 40χρονο σύντροφο της τελευταίας.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η 35χρονη επανερχόταν συνεχώς στο θέμα, προσπαθώντας να διαλευκάνει αν υπήρχε ή όχι σχέση της Ιωάννας με τον εν λόγω άνδρα.
Στις 5 Ιανουαρίου 2019, ακολούθησε ο εξής διάλογος της Ιωάννας με την 35χρονη:
•    Ιωάννα: Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά κοριτσάκι.
•    Κατηγορούμενη: Όλα καλά με το γνωστό θέμα; Είχαμε τίποτα;
•    Ιωάννα: Όχι τίποτα αφού ξέρει πως μιλάμε εμείς.
•    Κατηγορούμενη: Είπα μήπως... οκ κοριτσάκι φιλιά!
Στις 28 Ιανουαρίου 2019, η κατηγορούμενη επικοινωνεί ξανά με την Ιωάννα και της γράφει: «Έλα κοριτσάκι καλημέρα! Είσαι καλά;» και η Ιωάννα της απαντά: «Ναι κοριτσάκι μου, μια χαρά! Εσύ; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά τα πράγματα με τον άλλο».
«Καλά κι εγώ ρε Ιωάννα, έτσι λέω. Για να δούμε... Σε ξαναενόχλησε;» την ξαναρωτά και η Ιωάννα απαντά: «όχι, όχι θα στο έλεγα αν ήταν».
«Εντάξει ξέρεις πώς σε ρωτάω. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ» της λέει η 35χρονη και η Ιωάννα απαντά «μακάρι να πάνε όλα καλά».
Πριν από αυτούς του διαλόγους της Ιωάννας με την κατηγορούμενη, στις 26 Νοεμβρίου 2018 η 34χρονη συνομίλησε στο messenger με τον 40χρονο.
«Καλημέρα. Καλή εβδομάδα» της έγραψε ο 40χρονος και η Ιωάννα αμέσως του λέει «το είδες ότι σε διέγραψα».
«Όχι αλλά ΟΚ. Τι έκανα και με διέγραψες» τη ρωτά και η Ιωάννα του απαντά «κάποια ανησυχεί για σένα...» και εκείνος λέει «το λόγο της διαγραφής δεν έπιασα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης