Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύλληψη γιατρού «μαϊμού» - Προκάλεσε τον θάνατο ενός 76χρονου και δύο ανηλίκων - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία

tags :
Σύλληψη γιατρού «μαϊμού» - Προκάλεσε τον θάνατο ενός 76χρονου και δύο ανηλίκων - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία
Ο 47χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης
(upd) Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη ασκήθηκε σε βάρος του 47χρονου, που εμφανιζόταν ως μεγαλογιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους, αποσπώντας χρήματα από τις οικογένειες τους.
Το όνομα που χρησιμοποιούσε φέρεται να ήταν το «Νίκος Κοντός», ενώ συνεργός του φέρεται πως ήταν η σύζυγός του.
Ρόλο στη υπόθεση ενδέχεται να έχουν και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους όμως συνεχίζεται η έρευνα, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.
Σε βάρος του 47χρονου είχαν κατατεθεί μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς δύο παιδιών που πέθαναν, αφού τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπείες» που τους πρότεινε, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.
Εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ σε τρεις περιπτώσεις επήλθε ο θάνατος των ασθενών, όπως επισημαίνει η αστυνομία.
Ο 47χρονος χορηγούσε ως εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, σκευάσματα αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης.
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.
Προηγήθηκε έρευνα 13 μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.
Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης