Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Με γκρίνια και γραφειοκρατία ξεκίνησε η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Και αυτοαπασχολούμενοι δικαιούχοι των 534 ευρώ τον Μάιο

Με γκρίνια και γραφειοκρατία ξεκίνησε η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Και αυτοαπασχολούμενοι δικαιούχοι των 534 ευρώ τον Μάιο
Αποζημίωση ειδικού σκοπού δύο "ταχυτήτων” θα λάβουν για το μήνα Μάιο όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επλήγησαν οικονομικά από τον κορωνοϊό
Ευκαιρία σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 εργαζόμενους με κλειστές δραστηριότητες ή ημι-δραστηριότητα εντός του μήνα Μαϊου, δίνει νέα υπουργική απόφαση προκειμένου να μπουν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.
Αποζημίωση ειδικού σκοπού δύο "ταχυτήτων” θα λάβουν για το μήνα Μάιο όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επλήγησαν οικονομικά από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 25η Ιουνίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport και αφορά ατομικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις έως 20 άτομα προσωπικό που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή και μετά τις 18/5 που θα λάβουν αποζημίωση 534 ευρώ.
Και εδώ η αναλογία για όσες επιχειρήσεις ξεκίνησαν δραστηριότητα θα είναι σύμφωνα με τις μέρες που ήταν κλειστές και όσες έμειναν μέχρι 18 Μαϊου θα λάβουν αποζημίωση 300 ευρώ.
Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.

Με αντιδράσεις ξεκίνησε η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Μεγάλη γραφειοκρατία και αντιδράσεις από λογιστές και επιχειρήσεις προκαλεί το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αυτό γιατί εξαναγκάζει τις επιχειρήσεις ανά μήνα να συγκεντρώνουν και να συμ,πληρώνουν την πλατφόρμα με δεκάδες στοιχεία.
Η ένταξη θα γίνεται ανά μήνα και οι εργοδότες πρέπει να υποβάλλουν από  δυο αιτήσεις :
-μια στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την οποία δηλώνουν τα ακαθάριστα έσοδά τους
-μια στην «Εργάνη» με την οποία θα αιτούνται την ένταξή τους στον Μηχανισμό σε δύο φάσεις.
Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι
Τμηματικά θα λαμβάνει τον μισθό του ο εργαζόμενος που θα εντάσσεται στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» το 4μηνο από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου.
Ειδικά για τον Ιούνιο μπορεί να ενταχθεί μόνο για 15 ημέρες (από 15/6 – 30/6). Το ίδιο ισχύει και για τον Οκτώβριο. Αντίθετα για το σύνολο του μήνα μπορεί να ενταχθεί για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Συνεπώς, ο μισθωτός που εντάσσεται θα εισπράττει :
-Στο τέλος του μήνα τον μειωμένο έως και 50% καθαρό μισθό του από τον εργοδότη.
-Εντός του πρώτου 10ημέρου του επόμενου μήνα εφαρμογής του Μηχανισμού, την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας από το κράτος.
Εντός των τριών πρώτων ημερών του επόμενου μήνα από τον μήνα εφαρμογής του Μηχανισμού οι εργοδότες υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο «Εργάνη», με την οποία δηλώνουν: τις μηνιαίες μικτές και καθαρές αποδοχές των δηλωθέντων κατά την Α’ Φάση εργαζομένων, τις καταβαλλόμενες αποδοχές κατά το μήνα ένταξής τους με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας, τον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ και την τράπεζα πληρωμής μισθοδοσίας του δικαιούχου-εργαζομένου.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης