Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ασθενική η άνοδος του δείκτη ξηρού φορτίου Cass Freight, μακρινό όνειρο η ανάκαμψη τύπου V

ΗΠΑ: Ασθενική η άνοδος του δείκτη ξηρού φορτίου Cass Freight, μακρινό όνειρο η ανάκαμψη τύπου V

Ασθενικό το rebound για τον Cass Freight Index
Η ασθενική άνοδος του δείκτη ξηρού φορτίου Cass Freight θολώνει το αφήγημα που ξετυλίγουν οι οικονομολόγοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ για ανάκαμψη τύπου V τους προσεχείς μήνες.
Ο δείκτης Cass Freight σημείωσε άνοδο μόλις 1,6%, ύστερα από βαθιά βουτιά τον Απρίλιο, ως αποτέλεσμα των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης δημιουργήθηκε το 1990 και χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του συνολικού ξηρού φορτίου κάθε μήνα.
Το σύστημα πληροφοριών Cass επεξεργάζεται τον δείκτη για να παρουσιάσει τα φορτία που στέλνονται και παραλαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.
Καλύπτει περισσότερους από 400 τύπους εταιρειών και κατασκευαστών και πάνω από 1.200 διαφορετικά τμήματα.
O David Ross, CFA στο Stifel και συντάκτης του Cass Report, αναφέρει ότι το rebound «ξεδιπλώθηκε πιο αργά από ό, τι περιμέναμε, όμως δεν θα είναι για πολύ έτσι.
Δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στα επίπεδα των εμπορευματικών δραστηριοτήτων του 2019 έως το 2021 (το νωρίτερο) λόγω της σημαντικής αύξησης της ανεργίας, αλλά και της κυβερνητικής παρέμβασης».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης