Τελευταία Νέα
Διεθνή

Riksbank: Εγκρίνει δάνειο προς το ΔΝΤ για χρηματοδότηση των φτωχών κρατών

Riksbank: Εγκρίνει δάνειο προς το ΔΝΤ για χρηματοδότηση των φτωχών κρατών
Η Riksbank δανείζει στο ΔΝΤ, το οποίο με τη σειρά του θα δανείσει σε φτωχές χώρες 
Δάνειο από την Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbank) προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για τη δανειοδότηση φτωχών κρατών, ενέκρινε σήμερα (16/6/2020) το Κοινοβούλιο (Riksdag) της σκανδιναβικής χώρας.
Το ποσό ανέρχεται σε 6,9 δισεκ. σουηδικές κορώνες και αφορά το πρόγραμμα Poverty Reduction and Growth Trust (PRGT) του Ταμείου για 70 χώρες.
«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, πολλές από τις ήδη αδύναμες οικονομίες έχουν πληγεί σοβαρά.
Πολλές από τις χώρες αυτές καλύπτονται από το PRGT και έχουν επομένως στραφεί στο ΔΝΤ για έκτακτα δάνεια από τις αρχές Απριλίου.
Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια του PRGT που ήταν διαθέσιμα για δανεισμό στις αρχές του έτους, αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα.
Η έγκριση από το Riksdag σημαίνει ότι η Σουηδία, μέσω της Riksbank, θα είναι μία από τις 15 περίπου χώρες που συμπληρώνουν τους πόρους του PRGT.
Όταν οι χώρες δανείζονται από το PRGT, συνήθως αναλαμβάνουν τη λήψη ορισμένων μακροοικονομικών μέτρων για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
Το ΔΝΤ διενεργεί επίσης μια ανάλυση για να διασφαλίσει ότι η χώρα έχει επαρκή ικανότητα αποπληρωμής του δανείου και ότι τα δανεισμένα κεφάλαια χρησιμοποιούνται με διαφάνεια για τους επιδιωκόμενους σκοπούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Riksbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης