Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Μας ανησυχεί η κλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις

Ρωσία: Μας ανησυχεί η κλιμάκωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο - Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις
Το Κρεμλίνο κάλεσε τις δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου να επιδείξουν συγκράτηση
Την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα εξέφρασε σήμερα (16/6) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών νωρίτερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά όλα όσα συμβαίνουν στην κορεατική χερσόνησο», ενώ αναφερόμενος στην έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο σύνδεσης, τόνισε ότι «πρόκειται φυσικά για μία ανησυχία».
«Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν συγκράτηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι «επί του παρόντος η Ρωσία δεν έχει κάποια συγκεκριμένα σχέδια για την πραγματοποίηση διπλωματικών επαφών υψηλού επιπέδου με τις δύο Κορέες».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Ενοποίησης της Σεούλ ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα το γραφείο σύνδεσης των δύο χωρών στην πόλη Καεσόνγκ, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σεούλ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε «ισχυρή απάντηση» σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα «πραγματοποιήσει προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες».
«Παρακολουθούμε τις στρατιωτικές κινήσεις του Βορρά και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε το να μετατραπεί το ζήτημα σε μία στρατιωτική κρίση», αναφέρει το Υπουργείο.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα αποφάσισε να διακόψει κάθε επικοινωνία με τη Νότια Κορέα, καθιστώντας σαφές ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει τίποτα άλλο να συζητήσει πλέον με τη Σεούλ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, η έκρηξη στο γραφείο σύνδεσης έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση της Kim Yo Jong, αδερφής του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un, ότι το «άχρηστο γραφείο κοινής σύνδεσης» σύντομα θα «καταστραφεί πλήρως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης